×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Επιλέξτε μαγειρικά σκεύη με 5 μόνο ερωτήσεις

nava

Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις την κουζίνα σου, όμως ξέρεις τι σκεύη θα αγοράσεις και σε τι εργαλεία μαγειρικής θα επενδύσεις; Σου ετοιμάσαμε έναν οδηγό αγορών για σκεύη και εργαλεία μαγειρικής, αρκεί να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις προσεκτικά… Ξεκινάμε;

1) Tι ανάγκη έχω; 

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο όμως το πρώτο βήμα για την αγορά είναι να διευκρινίσεις την δική σου ανάγκη. Τηγανίζεις συχνά ή μήπως δουλεύεις κυρίως τον φούρνο/grill; Είσαι της ζαχαροπλαστικής ή προτιμάς την ταχύτητα στις συνταγές σου; Τι λες για ένα σκεύος που χρησιμεύει ως κατσαρόλα, γάστρα και πιατέλα grill; Θέλεις ένα ολοκληρωμένο σετ μαγειρικής, το οποίο να έχει ιδιαίτερο design ή χρειάζεσαι πολύ συγκεκριμένα εργαλεία μαγειρικής, όπως… αβγοκόφτη ή ανοιχτήρι για βάζα; Aποφάσισε ποιος είναι ο στόχος σου και κατευθύνσου προς αυτόν!

2) Θέλω κάτι ανθεκτικό;

Ποιος δε θέλει κάτι ανθεκτικό για την καθημερινή μαγειρική του; Σίγουρα, η αντοχή της γάστρας, της χύτρας, της κατσαρόλας και του τηγανιού είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει πολύ την τιμή τους, σχεδόν όσο και το υλικό κατασκευής. Ένα ανθεκτικό σκεύος δε θα γρατζουνιστεί με την καθημερινή χρήση, δε θα αλλοιωθεί η επιφάνειά του και θα κρατήσει για αρκετό καιρό.


Αν λοιπόν ψάχνεις κάτι εξαιρετικά ανθεκτικό τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής επιλογή. Η δική μας πρόταση η ανοξείδωτη χύτρα ταχύτητας ‘Acer’, ένα άριστης ποιότητας σκεύος που μπορεί να αντέξει δεκαετίες! 

Τα σκεύη από χυτό αλουμίνιο είναι επίσης ανθεκτικά και μια πολύ καλή επιλογή! Το αλουμίνιο δε σκουριάζει και μέσω της ανοδίωσης αποκτά σκληρό εξωτερικό περίβλημα, που είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και τις γρατζουνιές. Σου προτείνουμε τη χύτρα χαμηλής πίεσης "Funtzio" από χυτό αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση stone.



Επίσης τα μαντεμένια σκεύη είναι εξαιρετικής ποιότητας, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή, όμως θα χρειαστούν ειδική φροντίδα, τη λεγόμενη καρύκευση ή κάψιμο (seasoning). Διάβασε περισσότερα για την φροντίδα των αντικολλητικών σκευών από εδώ.

Τέλος, τα αντικολλητικά τηγάνια και κατσαρόλες έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα ανάλογα με το υλικό κατασκευής του πυρήνα τους. Αν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο ή χαλκό αυτό τους δίνει και διαφορετικά χαρακτηριστικά! Πάντα είναι θεμιτό να γνωρίζεις την ανθεκτικότητα της επίστρωσης, καθώς τα αντικολλητικά σκεύη γενικά δεν είναι κατάλληλα για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και επιπλέον χαράσσονται εύκολα. Η αγορά αντικολλητικών σκευών είναι σχεδόν αναγκαία, η εξέταση της αντοχής τους γίνεται περισσότερο για λόγους σωστής συντήρησης και επιλογής του καλύτερου, παρά για να αποφασίσουμε εάν μας ταιριάζουν.

3) Θέλω ένα οικονομικό τηγάνι/οικονομική κατσαρόλα, γίνεται;

Τα πιο οικονομικά σκεύη, τα οποία είναι ταυτόχρονα και ποιοτικά είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο, ακολουθούν τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα αντικολλητικά σκεύη μπορούν να είναι αρκετά οικονομικά, ενώ αυτό που καθορίζει την τιμή είναι το υλικό της αντικολλητικής επίστρωσης. 

Προτείνουμε την νέα σειρά μαγειρικών σκευών NAVA Taurus με 5 αντικολλητικές επιστρώσεις stone και ειδικά σχεδιασμένες εργονομικές λαβές για εύκολο χειρισμό.

4) Ομοιόμορφη και γρήγορη θέρμανση;

Όσο καλύτερος αγωγός είναι το υλικό του μαγειρικού σκεύους, τόσο γρηγορότερα αντιδράει στην αλλαγή της θερμοκρασίας και τόσο πιο ομοιόμορφα θερμαίνεται η επιφάνειά του. Τα παρακάτω σκεύη συνδυάζουν αρμονικά αυτά τα δυο στοιχεία…

Το ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι ένα υλικό το οποίο προσφέρει γρήγορη και ομοιόμορφη θέρμανση, αφού η θερμότητα δεν είναι παντού ίδια. Βέβαια, οι δημοφιλείς inox κατσαρόλες NAVA έχουν ενισχυμένο πάτο με στρώμα αλουμινίου και ομοιόμορφη θερμική αγωγιμότητα, ποιότητα κατασκευής χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του φαγητού.

Οι χάλκινες κατσαρόλες είναι κορυφαίες στη μεταφορά της θερμότητας, ενώ προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Τέλος τα αντικολλητικά σκεύη μαγειρεύουν ομοιόμορφα και παρέχουν προστασία από το κάψιμο του φαγητού!

Εξετάζοντας την ταχύτητα προσαρμογής στις αλλαγές της θερμοκρασίας τα πιο γρήγορα σκεύη στην άνοδο και πτώση της θερμοκρασίας είναι τα χάλκινα, τα σκεύη με επίστρωση αλουμινίου και τα σκεύη από τιτάνιο. Από την άλλη τα μαντεμένια σκεύη είναι εξαιρετικά αργά στο ζέσταμα και εξαιρετικά αργά στο κρύωμα.


5) Θέλω σετ ή ξεχωριστά τεμάχια;

Το παραπάνω εξαρτάται απόλυτα από τις ανάγκες μας και από το πόσο εξοπλισμένη κουζίνα έχουμε. Εάν κάποιος θέλει να εξοπλίσει μια κουζίνα από την αρχή, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε ένα σετ, ενώ εάν αποζητά απλά την αντικατάσταση κάποιου σκεύους τότε είναι θεμιτό να αναζητήσει μεμονωμένα τεμάχια.

Δες την δική μας πρόταση για ένα value for money σετ μαγειρικών σκευών.

Μια σύνοψη…

Τα περισσότερα σύγχρονα σκεύη είναι σχεδόν σίγουρο πως συνδυάζουν δύο ή περισσότερα υλικά, με αποτέλεσμα να καλύπτουν δυο ή περισσότερες ανάγκες των νοικοκυριών.  Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να διαλέξεις τα μαγειρικά σου σκεύη! 

Βρες το τηγάνι, το wok, τη σωτέζα, την κατσαρόλα, το κατσαρολάκι και την γκριλιέρα που θα γίνει ο καλύτερός σου σύμμαχος στην κουζίνα!

Για το καθημερινό μαγείρεμα, η NAVA προσφέρει μια πλήρη σειρά μαγειρικών σκευών που ικανοποιούν κάθε σου ανάγκη. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της NAVA και σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα καταστήματα θα βρεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για λαχταριστές και υγιεινές συνταγές, υγιεινό, εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!