×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Οδηγός για αντικολλητικά σκεύη: 15 tips για τη σωστή χρήση και φροντίδα τους

nava

Οδηγός για αντικολλητικά σκεύη: 15 tips για τη σωστή χρήση και φροντίδα τους

Στις μέρες μας τα αντικολλητικά σκεύη πρωταγωνιστούν στις κουζίνες, αφού είναι καθημερινός σύμμαχος στη μαγειρική. Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα, με ελάχιστο λάδι και λιγότερο κόπο. Τηγάνια, κατσαρόλεςγουόκταψιά και φόρμες ψησίματος με την ειδική αντικολλητική επίστρωση είναι αυτό που χρειάζεται κάθε κουζίνα αλλά και κάθε υποψήφιος chef!

Αν και πλέον, οι αντικολλητικές επιστρώσεις είναι ακόμη πιο ανθεκτικές στις γρατζουνιές είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως θα διατηρήσετε τα σκεύη σας αναλλοίωτα στο χρόνο με τη σωστή φροντίδα. 

1) Ξεκινάμε από τα βασικά: Πριν χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό σκεύος για πρώτη φορά, διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης του! Θα εκπλαγείτε από τις λεπτομέρειες που αναγράφονται σε αυτά τα εγχειρίδια, τα οποία οι περισσότεροι πετούν ή αποθηκεύουν κάπου και δεν ξανανοίγουν ποτέ.

2) Αμέσως πριν από την πρώτη χρήση, πλύνετε το σκεύος με ζεστό νερό, καθαριστικό υγρό πιάτων και μαλακό σφουγγάρι, κι έπειτα ξεπλύνετε και στεγνώστε τα καλά με μαλακό πανί ή χαρτί κουζίνας.

3) Αλείψτε το εσωτερικό του σκεύους με λάδι ή βούτυρο πριν από κάθε χρήση. Σκουπίστε καλά το περίσσευμα του λαδιού.

4) Πρέπει να εφαρμόζετε τη διαδικασία της «καρύκευσης» τακτικά (η παραπάνω διαδικασία), ώστε να διατηρείτε τις επιδόσεις της αντικολλητικής επίστρωσης.

5) Χρησιμοποιείτε ξύλινα, πλαστικά ή εργαλεία από σιλικόνη, διότι τα μεταλλικά εργαλεία μπορεί να προκαλέσουν χαρακιές στην επιφάνεια και να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση. Μην κόβετε τις τροφές μέσα στο σκεύος με αιχμηρά εργαλεία.

6) Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά σφουγγάρια, σύρμα ή σκληρά καθαριστικά. 

7) Μην αφήνετε στη φωτιά μαγειρικά σκεύη το περιεχόμενο των οποίων έχει εξατμιστεί και μην αφήνετε άδεια μαγειρικά σκεύη σε ζεστό μάτι ή φλόγα αερίου. 

8) Φροντίστε το αντικολλητικό σκεύος σας να είναι το σωστό μέγεθος αναλογικά με το μάτι κουζίνας ή τη φλόγα αερίου ώστε η θερμότητα ή η φλόγα να μην αγγίζει τις πλευρές του, αλλά μόνο τη βάση του σκεύους!

9) Αν και τα σκεύη μας έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας -για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής- προτιμήστε να αφήνετε το σκεύος να κρυώσει και έπειτα πλύνετε με ζεστό νερό και καθαριστικό υγρό πιάτων.

10) Ποτέ μην σύρετε γουόκ ή τηγάνια στην εστία ενώ μαγειρεύετε, πάντα να τα σηκώνετε.

11) Η χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία είναι αρκετή για την επίτευξη των καλύτερων μαγειρικών αποτελεσμάτων!

12) Όταν αποθηκεύετε τα αντικολλητικά σκεύη αποφύγετε να τα στοιβάζετε (το ένα πάνω από το άλλο) ή να τα στριμώχνεται σε ντουλάπια, ή σε συρτάρια. Ιδανικά, κρεμάστε τα!

13) Αποφύγετε τα αντικολλητικά σπρέι, χρησιμοποιήστε φυτικά έλαια, βούτυρο ή μαργαρίνη – σε μικρές ποσότητες. Τα σπρέι είναι τόσο ανθυγιεινά όσο και κολλάνε στο σκεύος, μη επιτρέποντας στον αέρα να κυκλοφορήσει, με αποτέλεσμα να χαλάει η αντικολλητική επίστρωση.

14) Μην αποθηκεύετε φαγητό μέσα σε αντικολλητικά σκεύη!

15) Πως ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε ένα αντικολλητικό σκεύος; Αν κολλάει το φαγητό στην επιφάνεια του σκεύους, ενώ μαγειρεύετε μάλλον το σκεύος σας θέλει αντικατάσταση. 

Ξεχάστε πια τους μπελάδες με τα φαγητά που κολλάνε στα σκεύη κι επενδύστε σε ένα αντικολλητικό σετ μαγειρικών σκευών.

Ανακαλύψτε όλες τις συλλογές NAVA από τις σειρές Nature, Atlas, FuntzioTerrestrial, Gaia με αντικολλητική επίστρωση και διαλέξτε το νέο σας αντικολλητικό σκεύος με προσφορά έως -62%.

Γιατί να αγοράσω αντικολλητικό σκεύος;

Οι εξαιρετικές και ανθεκτικές αντικολλητικές επιστρώσεις, εξασφαλίζουν μεγάλες αντοχές στα γδαρσίματα και σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τα σκεύη παράγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σημαντική μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και δεν περιέχουν PFOA.

Οι αντικολλητικές επιστρώσεις προσδίδουν μακρά διάρκεια ζωής στα σκεύη και εξασφαλίζουν απόλυτα υγιεινό μαγείρεμα, με τέλεια γεύση. Οι αντιολισθητικές, εργονομικές λαβές, παραμένουν κρύες ακόμη και μετά από ώρες μαγειρέματος και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να χειριστούν με ευκολία τα σκεύη. 



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!