×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Η πρώτη σου συνταγή σε Γουοκ: Τι πρέπει να προσέξεις;

nava

Σίγουρα έχεις ακούσει σε εκπομπές μαγειρικής να λένε “παίρνουμε ένα γουόκ ή σε ένα γουόκ ρίχνουμε…”. Γιατί όμως όλοι πλέον οι μεγάλοι μάγειρες το χρησιμοποιούν και μιλάνε για αυτό; Η μαγεία αυτού του σκεύους βρίσκεται στο πόσο γρήγορα βοηθάει τα υλικά μας να σωταριστούν ή να τηγανιστούν με ελάχιστη χρήση οποιαδήποτε λιπαρής ουσίας. Και γιατί αυτό; Απλούστατα γιατί χάρη στο σχήμα του, η κατανομή της θερμότητας στο σκεύος γίνεται με ομοιόμορφο τρόπο χαρίζοντας μας πάντα το πιο εύγευστο και καλοψημένο αποτέλεσμα!

Είναι όλα τα γουόκ ίδια; Με τι κριτήριο πρέπει να επιλέξω;
Η αλήθεια είναι πως όχι. Δεν είναι όλα τα γουόκ ίδια και για να απολαύσεις το “απόλυτο πιάτο” πρέπει εκτός της σωστής επιλογής των υλικών να προσέχεις πάντα και την ποιότητα των σκευών σου. Για αυτό το λόγο σε αυτό το blog θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει!

1. Γουόκ Cantonese

Τα Cantonese Γουόκ μπορείς να τα βρεις σε 4 διαφορετικές διαστάσεις. Είναι κατασκευασμένα από ατσάλι και διαθέτουν συμπαγές ξύλινο χερούλι εξασφαλίζοντας σταθερό κράτημα. Το ατσάλι είναι ο καλύτερος αγωγός θερμότητας και χάρη σε αυτό το γουόκ αναπτύσσει άμεσα υψηλές θερμοκρασίες, δίνοντας σου τη δυνατότητα για ένα γρήγορο μαγείρεμα. Διαθέτουν αντικολλητική επίστρωση ώστε να μη χρειάζεται να προσθέτεις περιττό λάδι κάνοντας τα γεύματά σου ακόμη πιο υγιεινά και ελαφριά.

Γιατί να το επιλέξω; Το ατσάλι είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό που αντέχει στο χρόνο, ακόμη και με την παρουσία όξινων υλικών (ξύδι, λεμόνι). Επίσης, δεν διαβρώνεται ακόμα και όταν έρθει σε επαφή με απότομα υψηλές θερμοκρασίες. Είναι το ιδανικό σκεύος για κουζίνες αερίου που η επαφή με τη φλόγα της εστίας είναι άμεση.

2. Γουόκ Terrestrial

Το Γουόκ Terrestrial μπορείς να το βρεις στη διάσταση των 28 cm. Διαθέτει 3 στρώματα κεραμικής επίστρωσης και συνεπώς μεγάλη αντοχή στα γδαρσίματα και στις υψηλές θερμοκρασίες (έως 300°C). 
Η συμπαγής σύνθεση του μετάλλου και ο βαρύς  πάτος του είναι τα χαρακτηριστικά αυτά που βοηθούν τη θερμοκρασία να διοχετεύεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους, ενώ η λεία επιφάνεια του κάνει το καθάρισμα ακόμα πιο εύκολο.

Γιατί να το επιλέξω; Χάρη στη σύνθεση των υλικών από τα οποία έχει κατασκευαστεί ένα κεραμικό γούοκ θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο από κάποιο αντικολλητικό ενώ χάρη στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας εντός του σκεύους, η εξοικονόμηση του ρεύματος και του χρόνου σου γίνεται εύκολα αισθητή.



3. Γουόκ Taurus & Nature

Τόσο το Γουόκ Taurus όσο και το Γουόκ Nature είναι διαθέσιμα στη διάσταση των 28 cm. Κατασκευάζονται από αλουμίνιο και διαθέτουν 5 αντικολλητικές επιστρώσεις stone. Χάρη σε αυτές το σκεύος αποκτά μεγάλη διάρκεια ζωής εξασφαλίζοντας παράλληλα απόλυτα υγιεινό μαγείρεμα καθώς είναι σα να μαγειρεύεις σε φυσική πέτρα. Η λαβή είναι αντιολισθητική και παραμένει κρύα ακόμη και μετά από ώρες μαγειρέματος ενώ η ανθεκτική αντικολλητική επίστρωση τους είναι αυτή που παρέχει μεγάλη αντοχή στα γδαρσίματα αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες.

Γιατί να τα επιλέξω; Τα γούοκ από αλουμίνιο πιάνουν γρήγορα τη θερμοκρασία που ζητάς με αποτέλεσμα να καταναλώνεις τη λιγότερη δυνατή ενέργεια στο σπίτι σου. Επίσης, πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ υλικό που βοηθάει το σκεύος να είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

Τι μπορώ να μαγειρέψω σε ένα γουόκ;
Ναι… η αλήθεια είναι ότι όταν σκεφτόμαστε μαγείρεμα σε ένα γούοκ το μυαλό μας πάει απευθείας σε σοταρισμένα λαχανικά. Όμως, η αλήθεια είναι πως μπορείς να μαγειρέψεις οποιοδήποτε πιάτο επιθυμείς με ρύζι, κρέας, ψάρι, οστρακοειδή και άλλα. Για αυτό το λόγο παρακάτω σου παραθέτουμε ένα αγαπημένο μας πιάτο για να το δοκιμάσεις!

Κινέζικο Τηγανητό Ρύζι με Ψαρονέφρι (αυγό και λαχανικά)

Υλικά:
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ λάδι
1 κ.γl σάλτσα σόγια με λίγο αλάτι
2 κ.σ oyster sauce
1 κομμάτι ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες λεπτές ή 1 κομμάτι κοτόπουλο
λίγο σουσαμέλαιο
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρεδάκια
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
4 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
φύτρες φασολιών ή φακής ή άλλες φύτρες
1 φλ. ενταμάμε (φασόλια πράσινα σόγιας προαιρετικά)
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα
έξτρα σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: 

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας στο γουόκ μας 1 κ.σ. λάδι και έπειτα ρίχνουμε το κρέας μας και το ψήνουμε για 4-5 λεπτάκια. Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν τα συγκεντρώνουμε στη μια πλευρά του γούοκ και στην άλλη πλευρά ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τα αυγά μας ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν και να σπάσουν σε κομμάτια.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά που υπάρχουν στο γουόκ (κρέας, λαχανικά, αυγά) και ρίχνουμε την σόγια και την oyster sauce (μπορείς να τη βρεις στα σούπερ μάρκετ στα σημεία με τα ασιατικά προϊόντα). Προσθέτουμε τις φύτρες, τα ενταμάμε, το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι. Τέλος ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα σάλτσα σόγιας ή oyster. Σερβίρουμε σε ένα μπολ και απολαμβάνουμε!

Ένα γουόκ λοιπόν είναι η απόλυτη επιλογή για ένα υγιεινό και γρήγορο γεύμα. Τα σκεύη της NAVA παράγονται όλα με τρόπο ώστε να υπάρχει σημαντική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και δεν περιέχουν PFOA. Μπορείς πάντα να ανακαλύψεις εύκολα όλη τη συλλογή των γούοκ και τα χαρακτηριστικά των σκευών στην ιστοσελίδα μας. Μήπως νιώθεις ήδη έτοιμος/η για μαγείρεμα; Μάθε πώς να το χρησιμοποιείς σωστά με ένα κλικ εδώ

Πηγές:

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!