×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Χτένια ψημένα με βούτυρο και σάλτσα λεμονάτης φέτας από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος10’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τα χτένια:

700 γρ. μεγάλα χτένια (περίπου 18 χτένια)

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

80 γρ. αλατισμένο βούτυρο

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού


Για τη σάλτσα:

70 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

12-15 φρέσκα φύλλα ρίγανης

7-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

70 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. ξίδι κόκκινο

120 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια


Γαλλικό ψωμί για το σερβίρισμα


Εκτέλεση συνταγής

1.Πλένουμε και στεγνώνουμε τα χτένια. Αλατοπιπερώνουμε.

2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα χτένια και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα φλούδας λεμονιού, το σκόρδο και τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να είναι αρωματικό και τα χτένια να είναι αδιαφανή, για περίπου 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

3. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον βασιλικό, τις ελιές και το ξίδι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.

4. Για το σερβίρισμα, περιχύνουμε τα χτένια με τη σάλτσα της φέτας. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με το φρέσκο ψωμί.

 

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!