×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ταλιατέλες με μανιτάρια και λούντζα από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος10’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 4 μερίδες

300 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες

100 γρ. (1 συσκευασία) κρασάτη λούντζα κομμένη σε φέτες

30 γρ. ελαιόλαδο

400 γρ. ανάμικτα μανιτάρια (όπως button, portobello και shiitake), κομμένα σε κομμάτια

2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

150 γρ. περίπου, νερό ζυμαρικών

80 γρ. κρέμα γάλακτος

20 γρ. βούτυρο


Για το σερβίρισμα:

Τυρί παρμεζάνα

Φρέσκο θυμάρι


Εκτέλεση συνταγής

1.Σε μία κατσαρόλα για ζυμαρικά, ζεσταίνουμε αρκετό νερό για να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας.

2.Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου 2 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τη λούντζα.

3.Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στο γουόκ, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.

4.Εν τω μεταξύ, όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, με λαβίδα μακαρονιών, τα μεταφέρουμε στο γουόκ με τα μανιτάρια και προσθέτουμε ακόμα λίγο από το υγρό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα ζυμαρικά είναι al dente σε μία ελαφρώς πυκνή σάλτσα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.

5.Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ μακαρονιών. Τελειώνουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι.

 

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!