×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Εξαιρετικό Σπετζοφάι με φέτα | Σταύρος Βαρθαλίτης

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΠανεύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

- 500 γρ. λουκάνικο χοιρινό

- 4 πιπεριές κέρατο

- 2 πιπεριές φλωρίνης

- 1 πρέζα μπούκοβο

- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

- 800 γρ. ντομάτες

- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

- Αλάτι

Για το σερβίρισμα 

- 100 γρ. φέτα

- Ρίγανη φρέσκια

- Ψωμί χωριάτικο


Εκτέλεση συνταγής

1. Στην επιφάνεια κοπής, κόβουμε το λουκάνικο και παράλληλα ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας. 

2. Βάζουμε το λουκάνικο στην κατσαρόλα χωρίς λάδι καθώς θα βγάλει τα λιπαρά του και μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το λουκάνικό από την κατσαρόλα.

3. Αφού τις έχουμε πλύνει καλά, κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια, αφαιρούμε τα σπόρια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να ψηθούν στο λάδι από το λουκάνικο. Προσθέτουμε το αλάτι και βάζουμε το καπάκι στο σκεύος. 

4. Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και το σοτάρουμε. Βάζουμε ξανά το λουκάνικό, την ζάχαρη και τρίβουμε τις ντομάτες. Αν οι ντομάτες δεν είναι αρκετά ζουμερές προσθέτουμε λίγο νερό. 

5. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε, σβήνουμε την φωτιά και πασπαλίζουμε με μπούκοβο ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό μας. 

6. Σερβίρουμε με φέτα, φρέσκια ρίγανη και χωριάτικο ψωμί. 

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!