×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Σοκολατάκια με φοινίκια και χαλεπιανά από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος0’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση:

50 γρ. χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης), ψιλοκομμένα

50 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια


Για τα φοινίκια:

250 γρ. φοινίκια (χουρμάδες), χωρίς κουκούτσια

150 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια

20 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. χαλεπιανά, τριμμένα

1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι


Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση:

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα χαλεπιανά, τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Για τα φοινίκια:

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά τα φοινίκια και τα γεμίζουμε με λίγη από τη γέμιση, σφίγγουμε ελαφρά με το χέρι μας για να πάει η γέμιση παντού και να γίνουν ένα σώμα. Αφήνουμε στην άκρη.

2. Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης για να ομοιογενοποιηθούν.

3. Βουτάμε ένα-ένα τα γεμιστά φοινίκια στη σοκολάτα μας, προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα και να μη μας ανοίξουν.

4. Στραγγίζουμε από την περιττή σοκολάτα και τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.

5. Πριν κρυώσουν τα σοκολατάκια μας, πασπαλίζουμε με το αλεσμένο χαλεπιανό, τις νιφάδες αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!