×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Scones με 4 τυριά από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 8 scones:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό

40 γρ. ζάχαρη

15 γρ. μπέικιν πάουντερ 

35 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου

115 ml γάλα

1 κουταλάκι θυμάρι

100 γρ. (1/2 συσκευασία) τριμμένα 4 τυριά 

1 αβγό κτυπημένο για να αλείψουμε τα scones

Εκτέλεση συνταγής

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αβγό, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, το γάλα και το θυμάρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να έχουμε μια μπάλα ζύμης. Ρίχνουμε μέσα τα τυριά και ζυμώνουμε μαζί προσεκτικά για να ενσωματωθούν στη ζύμη.

2. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα κομμάτι πάχους 3 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα cutter, κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια διαμέτρου 5 εκ. το ένα. Τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. 

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε τα scones με λίγο χτυπημένο αβγό. Τα βάζουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!