×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια και ανανά από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος35’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τη σπέσιαλ σάλτσα:

100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου

30 γρ. χυμός ανανά

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. κάρι

1/8 κ.γ. κανέλα

1 πιπεριά χαλαπένιο στραγγισμένο και ψιλοκομμένο


4 φέτες μπέικον 

2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

30 γρ. βούτυρο

120 γρ. χυμός ανανά

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι ανανάς κονσέρβα, σε κύβους

2 κουταλάκια μουστάρδα

1 κ.γ. worcestershire sauce

4 ψωμάκια

8 φέτες ζαμπόν

4 φέτες τυρί εμεντάλ

λίγο σουσάμι


Εκτέλεση συνταγής

1. Για να φτιάξουμε τη special σάλτσα, ρίχνουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον χυμό ανανά, τη σάλτσα σόγιας, το κάρι, την κανέλα και τη πιπεριά χαλαπένιο σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Η σάλτσα αυτή είναι περισσότερη από όση θα χρειαστείτε αλλά διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες.

2. Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το μπέικον για 7-8 λεπτά.

3. Σε ένα άλλο πιο μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα κομμάτια ανανά, την καστανή ζάχαρη και τον χυμό ανανά. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και ο χυμός ανανά να εξατμιστεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

4. Σε μια μικρή γαλατιέρα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και στη συνέχεια βάζουμε τη μουστάρδα και τη worcestershire sauce και ανακατεύουμε.

5. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Τοποθετούμε το κάτω μισό από τα ψωμάκια στο αλουμινόχαρτο και αλείφουμε λίγο μείγμα ανανά.  Προσθέτουμε το μπέικον και το ζαμπόν. Αν θέλoυμε, ρίχνουμε λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω από το ζαμπόν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και μπέικον. Τοποθετούμε το πάνω μέρος από τα ψωμάκια πάνω από το τυρί. Αλείφουμε με το μείγμα λιωμένου βουτύρου και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε ένα άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτου πάνω από τα σάντουιτς και σφραγίζουμε τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου μαζί. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 °C, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε τα σάντουιτς ζεστά με σάλτσα μπάρμπεκιου.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!