×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ψητά ζυμαρικά με πέστο και τυριά από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος30’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

500 γρ. ζυμαρικά Fusilli ολικής άλεσης

3 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση

40 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. ρίγανη

½ κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι και πιπέρι

70 γρ. πέστο βασιλικού, σπιτικό ή αγορασμένο

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανακιού

250 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Φρέσκος βασιλικός, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει έντονα, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

3. Σε ένα τηγάνι, ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα βότανα, το μπούκοβο και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες.

4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αμέσως προσθέτουμε το πέστο και το σπανάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλους τους χυμούς από τις ντομάτες και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί η πυρέξ 27 Χ17 Χ7 εκ. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τυρί. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!