×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Παραδοσιακές ελιωτές από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 12 μέτριες ελιωτές:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι (7 γρ.) μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

40 γρ. ζεματιστό νερό

10 γρ. ελαιόλαδο

1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

30 γρ. ζάχαρη

100 γρ. πάστα μαύρης ελιάς

200 γρ. μαύρες ελιές κυπριακές 

Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού για αλείψουμε τις ελιωτές

Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

1. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τον χυμό, το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για ένα λε­πτό μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε. Βάζουμε το μπολ σε ένα ζεστό χώρο και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για τριάντα λεπτά.

2. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη μοιράζουμε και ανοίγουμε τα δύο μισά της σε ένα αλευρωμένο πάγκο χρησιμοποιώντας ένα πλάστη σε μακρόστενο σχήμα. Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης, πάστα ελιάς και τις ελιές. Τυλίγουμε και κόβουμε το κάθε ρόλο σε 6 κομματάκια για να έχουμε δώδεκα ελιωτές.

3. Τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις αλείφουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο κουζίνας και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Σκεπάζουμε το ταψί μας και αφήνουμε τις ελιωτές για είκοσι λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο το ζυμάρι.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τις ψήνουμε για είκοσι λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!