×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ντόνατ κέικ με μήλα και Pecan από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

170 γρ. μαργαρίνη

165 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. βανίλια

3 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου

240 γρ. χυμός μήλου

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. baking powder

2 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. αλάτι

Για το Στρούσελ μήλου:

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

110 γρ. μαργαρίνη 

2 μήλα Pink Lady, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

100 γρ. πεκάν, χοντροκομμένα

120 γρ. σιρόπι σφενδάμνου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 μεγάλο αβγό

Για την Επικάλυψη:

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C. Λαδώνουμε ένα ταψί  χωρητικότητας 1.5L με μαργαρίνη, φροντίζοντας να μπούμε καλά σε όλες τις γωνίες.

2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε μαζί τη μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτουμε τον χυμό μήλου, χτυπώντας. Προσθέτουμε το αλεύρι, τo baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσέξτε να μη χτυπήσετε υπερβολικά το μείγμα. 

3. Για να φτιάξουμε το στρούσελ: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και με τα δάχτυλά μας ανακατεύουμε τη μαργαρίνη στο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Ανακατεύουμε τα μήλα και τα πεκάν.

4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το σιρόπι σφενδάμνου, τη βανίλια και το αβγό.

5. Για να ψήσουμε το κέικ: Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Πασπαλίζουμε τα 3/4 από το στρούσελ πάνω από το μείγμα και στη συνέχεια ραντίζουμε το μείγμα σφενδάμνου. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τέλος ρίχνουμε επάνω το υπόλοιπο στρούσελ και απλώνουμε προσεκτικά σε μια ομοιόμορφη στρώση. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο στρούσελ. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα βυθισμένη στο κέντρο. Αν η κορυφή του κέικ ψήνεται πολύ γρήγορα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για τα τελευταία 15 λεπτά ψησίματος.

6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!