×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Μαροκινό βοδινό στη γάστρα με πουργούρι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος240’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 5 μερίδες

600 γρ. βοδινό κρέας, ελιά, κομμένο σε κύβους 2 εκ.

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

40 γρ. ελαιόλαδο

400 γρ. (1 κονσέρβα) ντομάτες, ψιλοκομμένες

200 ml νερό

1 κύβος ζωμός βοδινού

800 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

80 γρ. φοινίκια (χουρμάδες), χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα δύο

Για το σερβίρισμα:

2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα

Φύλλα κόλιαντρου

Για το μείγμα μπαχαρικών:

1 κ.σ. rass el hanout μείγμα μπαχαρικών (για το δικό μας χαρμάνι βάλαμε 1 κουταλάκι γλυκού από το κάθε ένα από τα πιο κάτω: ginger, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κανέλλα, κουρκουμά και μπαχάρι)

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. τζίντζερ

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

Αλάτι - πιπέρι

Για το πουργούρι:

160 γρ. πουργούρι ψιλό (ειδικό για σαλάτες/κούπες)

400 ml ζεματιστό νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι- πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

1. Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μικρό μπολ μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.

2. Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και το τρίβουμε με το μείγμα μπαχαρικών. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή κατά προτίμηση από την προηγούμενη νύχτα.

3. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μια γάστρα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε για 5 λεπτά για να το σφραγίσουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε. Φέρνουμε σε βρασμό, στη συνέχεια, καλύπτουμε την γάστρα και τη βάζουμε στον φούρνο για 4 ώρες.

5. Μία (1) ώρα πριν το τέλος μαγειρέματος, αφαιρούμε τη γάστρα από τον φούρνο και την ανοίγουμε. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κολοκύθας και τα φοινίκια. Σκεπάζουμε ξανά και βάζουμε πίσω στον φούρνο. Στο τέλος του μαγειρέματος το κρέας θα πρέπει να είναι πολύ τρυφερό.

6. Παράλληλα φτιάχνουμε το πουργούρι μας. Ρίχνουμε το πουργούρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζεματιστό νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά.

7. Σερβίρουμε το βοδινό μαζί με το πουργούρι. Σκορπίζουμε επάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα φύλλα κόλιαντρου.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!