×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Μακαρόνια με ελιές και αντζούγιες από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για την πικάντικη φρυγανιά:

50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

150 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι

¼ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

αλάτι και πιπέρι


Για τα μακαρόνια:

200 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φιλέτα αντζούγιες

1 κ.γ. κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

70 γρ. ανάμεικτες πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

χυμός από ½ λεμόνι

αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

2. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξουμε την πικάντικη φρυγανιά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι η φρυγανιά να τραγανίσει και να χρυσαφίσει. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζυμαρικών, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ τηγάνι. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, την ντομάτα και τον χυμό λεμονιού.

4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα στο γουόκ. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπολ σερβιρίσματος, απλώνουμε επάνω λίγη φρυγανιά και σερβίρουμε. Η φρυγανιά είναι περισσότερη απ’ ό,τι θα χρειαστούμε αλλά μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για μια άλλη φορά.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!