×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Λουκάνικα και αβγά (Το κυπριακό πρωινό της Αθηνάς Λοϊζίδου)

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας5’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 2 μεγάλες ή 4 μικρές μερίδες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

1 συσκευασία, 4 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε κομμάτια

200 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους

½ συσκευασία (200 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες, κονσέρβα

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. ζάχαρη

¼ κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι - πιπέρι

4 αβγά

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για να σερβίρουμε:

Φρυγανισμένο κουλούρι


Εκτέλεση συνταγής

1. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, τηγανίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τους κύβους χαλουμιού και τηγανίζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.

2. Σχηματίζουμε 4 λακκάκια στο μείγμα και σπάμε τα αβγά απευθείας στο καυτό τηγάνι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 2 λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10 επιπλέον λεπτά για να ψηθούν οι κορυφές των αβγών. Μόλις τα αβγά ψηθούν όπως τα θέλουμε, χωρίζουμε σε 2 ή 4 σημεία και τα απολαμβάνουμε σε φρυγανισμένο ψωμί. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι για γεύση, αν θέλουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!