×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κρεμώδη ζυμαρικά με καβουρδισμένο κουνουπίδι και πέστο από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. μπούκοβο

1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

500 γρ. Fettuccine ολικής άλεσης

Για το πέστο:

35 γρ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού

30 γρ. φύλλα ρόκας

1 πιπεριά χαλαπένιο

½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

35 γρ. καβουρδισμένα καρύδια

35 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνας

40 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

2. Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών βράζουμε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε κρατώντας τα ζυμαρικά στη ζεστή κατσαρόλα.

3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το πέστο. Στο μπλέντερ ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη ρόκα, την πιπεριά χαλαπένιο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τους ξηρούς καρπούς, την τριμμένη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σάλτσα, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι, ή όσο χρειαστεί από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών για να αραιώσει. 

4. Προσθέτουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!