×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κοτόπουλο σε γάλα καρύδας με ρύζι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους

1 κ.σ. κουρκουμά 

1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη

3 κ.σ. σησαμέλαιο

2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

¼-1 κουταλάκι μπούκοβο

230 γρ. νερό

1 κύβος ζωμού κοτόπουλου 

400 γρ. (1 κονσέρβα) γάλα καρύδας light

60 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι

Xυμό από 2 λάιμ

Αλάτι και πιπέρι


Για το σερβίρισμα:

300 γρ. μαγειρεμένο ρύζι basmati

Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου


Εκτέλεση συνταγής

1. Πρώτα φτιάχνουμε το ρύζι μας σε μία μέτρια κατσαρόλα ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο με τον κουρκουμά, το τζίντζερ και 1 κ.σ. από το σησαμέλαιο. Τρίβουμε, κάνοντας "μασάζ" το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά.

3. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι 28 εκ.. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

4. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αν η σάλτσα είναι πολύ ρευστή, βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σπανάκι τελευταίο, λίγο πριν σερβίρουμε.

5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του σε μπολ πάνω από το ρύζι. Τελειώνουμε με φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!