×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κοτόπουλο με σάλτσα μέλι μουστάρδα και τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος25’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

400 γρ. μηροί κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα ή δέρμα, κομμένοι σε μπουκιές

1 μεγάλο αβγό

1 θρυμματισμένος κύβος ζωμού κότας, χωρίς αλάτι

200 γρ. corn flakes

1 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως

Αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Για τη Σάλτσα μουστάρδας και μελιού:

30 γρ. αλατισμένο βούτυρο

50 γρ. μέλι

40 γρ. μουστάρδα 

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. πιπέρι

¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόχαρτο.

2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με τον θρυμματισμένο κύβο ζωμού. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, στο μπολ με το αβγό και ζωμό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα corn flakes, το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Περνάμε το κοτόπουλο σε παρτίδες μέσα από τα corn flakes, πιέζοντας τα για να καλυφτούν τα κομμάτια κοτόπουλο. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

3. Τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κρεμμύδια σε ένα άλλο ταψί και περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι.

4. Βάζουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!