×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κέικ με μέλι, αμύγδαλα και κεράσια από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος70’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

- 170 γρ. ελαιόλαδο

- 280 γρ. μέλι Ανθέων Τζιβέρτι

- 350 γρ. γάλα καρύδας

- 4 αβγά

- 2 κουταλάκια βανίλια

- 520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 καλά γεμάτα κουταλάκια baking powder

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

- 80 γρ. κεράσια γλασέ (αποξηραμένα κόκκινα κεράσια) κομμένα στη μέση

Για το γλάσο λεμονιού (προαιρετικά):

- 120 γρ. ζάχαρη άχνη

- 15 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 °C στον αέρα.

2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα καρύδας, τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να ενωθεί καλά. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα κεράσια με ένα κουτάλι.

3. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

4. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρούμε από το ταψί. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το γλάσο, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ρευστό γλάσο. Περιχύνουμε με αυτό το κρύο κέικ και διακοσμούμε με κομματάκια γλασέ κεράσια και αμύγδαλα. Σερβίρουμε σε μια όμορφη πιατέλα.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!