×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κέικ με αμύγδαλα και μαρμελάδα πορτοκάλι και τζίντζερ από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

150 γρ. ζάχαρη άχνη

2 μέτρια αβγά, χτυπημένα

Λίγες σταγόνες almond essence

60 γρ. γάλα

100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

150 γρ. μαρμελάδα “Πορτοκάλι & Τζίντζερ”

25 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό ταψί 28 Χ 10 εκ. Αν το ταψί μας δεν είναι αντικολλητικό, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη βάση του με λαδόχαρτο.

2. Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το almond essence και το γάλα στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα.

3. Αδειάζουμε το μισό μείγμα κέικ στο ταψί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα από πάνω. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ. Στη συνέχεια σκορπάμε τα αμύγδαλα στην κορυφή του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί στο ταψί για 20- 30 λεπτά για να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!