×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Καραμελωμένη βερικοκόπιτα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος55’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

12 βερίκοκα (αφαιρούμε τα κουκούτσια)

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γλ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 μεγάλα αβγά

3/4 φλ. γάλα φρέσκο

λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)


Για την καραμέλα:

1/2 φλ. ζάχαρη

3 κ.σ. νερό


Εκτέλεση συνταγής

Για την καραμέλα: 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό.

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση (αφού πάρουν βράση δεν ανακατεύουμε ξανά).

Μόλις γίνει η καραμέλα διάφανη, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι, στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα την ξανθιά καραμέλα για την πίτα με τα βερίκοκα.

Μόλις κρυώσει θα γίνει σαν τζάμι.

Για την πίτα: 

Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη, για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Λίγο λίγο, εναλλάξ, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. (Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι.)

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Στρώνουμε σε σειρά τα βερίκοκα πάνω στην καραμέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε τα φιστίκια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα.

Το ψήνουμε στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 55΄.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!