×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Γλυκοπατάτες με σιρόπι σφενδάμου από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος45’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 6 μερίδες:

1 κιλό (3 μέτριες) γλυκοπατάτες, κομμένες στη μέση και κατά μήκος

20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουταλάκι αλάτι

60 γρ. maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) Maple Joe Bio

20 γρ. αλατισμένο βούτυρο

½ κουταλάκι μπούκοβο

Επιπλέον αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

3. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο τοποθετούμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το maple syrup με το βούτυρο και το μπούκοβο. Αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, πασπαλίζουμε με το μείγμα, επιστρέφουμε στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν οι πατάτες, περίπου 15 επιπλέον λεπτά. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!