×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Φράουλες με σπιτικές μαρέγκες και κρέμα από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τις μαρέγκες:

220 γρ. ασπράδια αβγού

320 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.γ. corn flour

2 κ.γ. ξίδι

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Για την κρέμα:

650 γρ. κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά

110 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Για να συναρμολογήσουμε το επιδόρπιο θα χρειαστούμε επίσης:

500 γρ. φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε τέταρτα

40 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά), χοντροκομμένα


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 °C στον αέρα.

2. Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι και το corn flour, χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να είναι πολύ στητή και να κρατάει το σχήμα της.

3. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ρίχνουμε κουταλιές μαρέγκας σε 2 ταψιά, στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

4. Ψήνουμε για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τις μαρέγκες μέχρι να κρυώσει τελείως ο φούρνος. Καλύτερα να ψήσετε τις μαρέγκες από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχουν την ευκαιρία να μείνουν στον φούρνο όλο το βράδυ ενώ κρυώνουν.

5. Όταν είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το επιδόρπιό μας, χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με το χτύπημα για να μη σβολιάσει η κρέμα μας.

6. Μπορούμε να συναρμολογήσουμε το επιδόρπιο σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε μικρότερα ατομικά μπολ. Τοποθετούμε λίγη σπασμένη μαρέγκα στη βάση του μπολ, από πάνω ρίχνουμε λίγη κρέμα και μερικές φράουλες. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές και διακοσμούμε την κορυφή με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Τοποθετούμε τα επιδόρπια στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες για να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!