×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Φασόλια μαυρομάτικα (κυπριακά λουβιά) από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος40’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 4 μερίδες:

300 γρ. ξηρά φασόλια μαυρομάτικα

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. κρασί

χυμός από 1 λεμόνι

100 γρ. νερό

1 κύβος ζωμoύ λαχανικών 

1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού

αλάτι, πιπέρι


 

Εκτέλεση συνταγής

1. Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα φασόλια μας σε νερό. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά. Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από την ώρα που η χύτρα μαγειρεύει σε πίεση. Στραγγίζουμε τα φασόλια.

2. Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μας για 1-2 λεπτά για να μυρίσει. Προσθέτουμε το μαυρομάτικα φασόλια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό και το ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα, ψιλοκομμένα μυρωδικά και ψωμί.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!