×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Φαλάφελ φούρνου από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος40’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

225 γρ. ξηρά ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 36 ώρες και μετά στραγγισμένα πολύ καλά

½ μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο

¼ ματσάκι φύλλα μαϊντανού

¼ ματσάκι φύλλα κόλιαντρου

1 πράσινη καυτή πιπεριά χωρίς σπόρους

½ κ.γ. σπαστό κόλιαντρο ξηρό

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

25 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

20 γρ. ελαιόλαδο για να ψήσουμε

Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο πολυμίξερ με τα μαχαίρια. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια πάστα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.

2. Βάζουμε το μείγμα καλυμμένο για 30 λεπτά στο ψυγείο (αν έχουμε τον χρόνο) για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

3. Πλάθουμε το μείγμα σε φαλάφελ, περίπου 40 γρ. το καθένα, χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Τοποθετούμε τα φαλάφελ σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με το λάδι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

5. Σερβίρουμε τα φαλάφελ πάνω σε αραβική πίτα, με ψιλοκομμένο λάχανο, ντοματίνια, ψιλοκομμένο αγγουράκι, μαρούλι, χούμους, χτυπημένο ταχίνι και πίκλες!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!