×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Εύκολη πάστα ταψιού | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας5’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για την πάστα:

320 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ.

70 γραµ. κακάο

200 γραµ. ζάχαρη

100 γραµ. ηλιέλαιο

200 γραµ. νερό

200 γραµ. γάλα

1 κ.γ. σόδα

1 κ.σ. ξύδι λευκό

1 πρέζα αλάτι

150 γραµ. γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι

Για την κρέμα

500 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. υγρή βανίλια


Για την επικάλυψη:

250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γραµ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα 54% κακάο

300 γραµ. κεράσια γλασέ και σαντιγί για γαρνίρισμα

Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση συνταγής

Για το παντεσπάνι:

Λαδώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 32 Χ 25 εκατ.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε στο κέντρο του μπολ το ηλιέλαιο, το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα για την φανταστικη παστα ταψιου. Τέλος προσθέτουμε το ξίδι και ρίχνουμε ένα ανακάτεμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς °C στις αντιστάσεις για 20-22 λεπτά στην τελευταία σχάρα.

Ελέγχουμε εάν είναι ψημένο μπήγοντας την λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Εάν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο το παντεσπάνι για την θεϊκή πάστα ταψιού από τον Γιάννο Βαλιάνο.

Το αφήνουμε να κρυώσει για να  φτιάξουμε ύστερα την πάστα ταψιού.

Μόλις κρυώσει καλά κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το γάλα έτσι ώστε να πάει παντού. 

Για την κρέμα: 

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και την βανίλια έως ότου κάνει κορυφές και γίνει μια ωραία λευκή παχιά σαντιγί για την πάστα ταψιού.

Ψιλοκόβουμε 150 από τα 300 γραμ. κεράσια γλασέ. Τα προσθέτουμε στην σαντιγί  και ρίχνουμε ένα απαλό ανακάτεμα για την πάστα ταψιου.

Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι. Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια και το βάζουμε στο  ψυγείο για 30′ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια .

Για το γλάσο:

Βάζουμε σε ένα μπολ την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση και την περιχύνουμε πάνω από την σοκολάτα.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί καλά και να γυαλίσει και περιχύνουμε πάνω από την θεϊκή πάστα ταψιού.

Στρώνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!