×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ελιωτή με φρέσκο κόλιανδρο και πορτοκάλι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος50’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

300 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

150 ml νερό

50 ml βιολογικό ελαιόλαδο 

45 γρ. ζάχαρη

1 1/2 κουταλάκι αλάτι

300 γρ. ελιές μαύρες, ροδέλες, στραγγισμένες

1 ποτήρι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα και στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ με λαδόχαρτο.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τις ελιές, το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Η ελιωτή μας θα είναι έτοιμη όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο κι αυτό βγαίνει καθαρό.

4. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε από το ταψί. Την κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!