×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Chili dogs από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης 

100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

400 γρ. χοιρινός κιμάς

200 γρ. (½ κονσέρβα) ντομάτες ψιλοκομμένες

¼ φλιτζανιού νερό και ½ ζωμός βοδινού

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

Αλάτι και πιπέρι

6 ψωμάκια ειδικά για hot dog

Ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, για γαρνιτούρα

Τριμμένο τυρί cheddar, για γαρνιτούρα


Εκτέλεση συνταγής

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για 3-4 λεπτά.

2. Στο τηγάνι, προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις ντομάτες, την καστανή ζάχαρη και το νερό με τον ζωμό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κύμινο, το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.

3. Αρχίζουμε να βράζουμε τα λουκάνικα. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να κοχλάσει. Τα ρίχνουμε μέσα και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας σε ταψί. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για 2-3 λεπτά.

4. Για να σερβίρουμε, κόβουμε τα ψωμάκια από τη μακριά τους πλευρά, αλλά όχι μέχρι κάτω. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με τον κιμά. Το hot dog μπαίνει επάνω από τον κιμά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!