×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Αβοκάντο brunch μπολ με αβγά και γλυκούς πικάντικους σπόρους από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος10’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τους σπόρους:

2 κ.σ. σπόροι κολοκύθας

2 κ.σ. ηλιόσποροι

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. σουσάμι

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. Tabasco

¼ κ.γ. πάπρικα

1 πρέζα θαλασσινό αλάτι


Για τα αβγά και τη σαλάτα:

2 μεγάλες χούφτες ψιλοκομμένο σπανάκι

10 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο

½ ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους και διατηρημένο σε χυμό από ½ λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 αβγά ελευθέρας βοσκής, χτυπημένα

20 γρ. βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι


Για να σερβίρουμε:

Φρυγανισμένο ψωμί

Ελαιόλαδο

Κύβοι φέτας


Εκτέλεση συνταγής

1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τους γλυκούς και πικάντικους σπόρους. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους κολοκύθας, τους ηλιόσπορους και το κουκουνάρι. Ψήνουμε απαλά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χρυσαφίσουν. Προσθέτουμε το σουσάμι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε το μέλι και τη σάλτσα Tabasco. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το θαλασσινό αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε για τα τελευταία 1-2 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει ξανά η βάση του τηγανιού και να εξατμιστεί η υγρασία από το μέλι και τη σάλτσα Tabasco. Βάζουμε τους σπόρους σε λαδόκολλα και τους απλώνουμε ομοιόμορφα για να κρυώσουν.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, το αβοκάντο με το λεμόνι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

3. Μοιράζουμε το σπανάκι σε 2 ρηχά μπολ.

4. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα ξεχωριστό μπολ ανάμειξης, καρυκεύοντας καλά με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο, προσθέτουμε τα αβγά και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά. Μόλις μαγειρευτούν τα αβγά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, μοιράζουμε στα 2 μπολ με το σπανάκι.

5. Τελειώνουμε τα αβγά με τους πικάντικους σπόρους. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ραντισμένο με ελαιόλαδο και κύβους φέτας.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!