×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Άσπρες φακές με φυτικά κεφτεδάκια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος45’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

1/4 φλ ελαιόλαδο

2 φλ φακές ψιλές

1 φλ σιτάρι (ή χοντρό πλιγούρι)

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκ σκόρδο σε φέτες

1 πράσο τρυφερό σε λεπτές φέτες

1 καρότο τριμμένο

1 κόκκινη γλυκοπατάτα κομμένη σε καρέ

1 δαφνόφυλλο

λίγες πρέζες κύμινο

1 κγ αποξηραμένο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

λίγο ξύδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις φακές για 5’ και πετάμε το νερό. Τις στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ.

Ζεσταίνουμε 2 κσ από το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο για 3-4’.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό.

Έπειτα, προσθέτουμε τις φακές και το σιτάρι, το καρότο και την γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε νερό ζεστό να καλυφτούν οι φακές (ή ζωμό), το δαφνόφυλλο και το κύμινο.

Σιγομαγειρεύουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν και να μείνουν με λίγη σούπα.

Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Όταν μαλακώσουν οι φακές και έχει χυλώσει το σιτάρι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε δυνατά το φαγητό.

Τέλος, ρίχνουμε τον ξερό δυόσμο και σβήνουμε τις φακές.

Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι από κρασί.

Αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό να σταθεί για 10’.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τις χυλωμένες άσπρες φακές, με τα απίστευτα αρώματα και την μοναδική νοστιμιά.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!