×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

10+2 Χρήσιμες Συμβουλές για την Κουζίνα σου

nava


Πόσα πράγματα γίνονται μέσα σε μια κουζίνα στη διάρκεια της μέρα… Όλοι αγαπάμε τις κουζίνες μας, ειδικά όταν περνάμε αρκετό χρόνο της ημέρας μέσα σε αυτές. Θέλετε να σας βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείτε κάθε σκεύος σωστά αλλά και να γλιτώσετε δυσάρεστες καταστάσεις που ζείτε καθημερινά στην κουζίνα όπως η οσμή του φρεσκοκομμένου κρεμμυδιού ή το περίσσιο αλάτι στο φαγητό; Παρακάτω ακολουθούν περιεκτικά tips με χρήσιμες πληροφορίες που θα σας λύσουν τα χέρια σε πολλά… θεματάκια που όλοι αντιμετωπίζουν στην κουζίνα.


1.Ξεχειλίζει η κατσαρόλα; Όχι πια!

Bράζετε μακαρόνια, στρέφετε το βλέμμα σας αλλού και πριν προλάβετε να αντιδράσετε το νερό γίνεται αφρός και κατακλύζει τα μάτια της κουζίνας! Υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε, ποιος; Βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα και ο αφρός δεν θα ξαναβγεί εκτός! 

2. Διώξτε την οσμή κρεμμυδιού

«Για να φύγει η κρεμμυδίλα» λοιπόν δοκιμάστε να τρίψετε στα χέρια σας κόκκους καφέ!

3. Αποθήκευση τροφίμων 

Αν θέλετε να έχετε σε τάξη όλα τα τρόφιμα εντός ψυγείου αλλά και στο pantry δε χρειάζεται να επιστρατεύσετε όλα τα τάπερ που έχετε ούτε να επενδύσετε σε αγορά νέων! Πάρτε 2 άδεια πλαστικά μπουκάλια, κόψτε τα στο μέγεθος που θέλετε και κάντε μια ψαλιδιά η οποία θα λειτουργήσει ως ένωση σε ένα από τα δύο. Ιδού, μόλις φτιάξατε το τέλειο δοχείο για τα ζυμαρικά και τα παξιμάδια σας!

4. Πολύ αλάτι στο φαγητό

Αν έχει πέσει πολύ αλάτι σε κάποιο φαγητό σας, ρίξτε μέσα μια καθαρισμένη πατάτα και θα απορροφήσει μέρος του αλατιού!

5. Οι μπανάνες, μια κακή επιρροή!

Ξέρατε πως οι μπανάνες κάνουν τα άλλα φρούτα να σαπίζουν γρηγορότερα; Για αυτό μην φυλάτε τις μπανάνες μαζί με τα υπόλοιπα φρούτα  σας.

6. Ξεχωρίστε τα φρέσκα αυγά

Δε θυμάστε πότε αγοράσατε τα αυγά σας; Τοποθετήστε τα σε ένα δοχεία γεμάτο με νερό, όσα μείνουν στον πάτο είναι τα φρέσκα. Αν μόνο η μια πλευρά του αυγού δείχνει στον πάτο, τότε πρέπει το αυγό να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ αν το αυγό επιπλέει, είναι για πέταμα!

7. Παγάκια από κρασί!

Αν δεν το ήπιατε όλο το μπουκάλι, μην πετάτε τίποτα! Γεμίστε παγοθήκες με το υπόλοιπο κρασι και χρησιμοποιήστε το για το μαγείρεμα!

8. Ποτίστε τα Φυτά σας!

Αν βράσετε πατάτες ή μακαρόνια μην πετάξετε το νερό, αλλά χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τα φυτά του σπιτιού! Θα τους προσφέρει θρεπτικά στοιχεία και θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν.

9. Λιπαρότητα στις Σούπες!

Η σούπα σας έγινε πιο πολύ λιπαρή από όσο θα θέλατε; Βάλτε μέσα στο μπωλ ένα παγάκι. Το παγάκι έχει την τάση να προσελκύει κοντά του το λίπος, ώστε να το αφαιρέσετε πιο εύκολα.

10. Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων εύκολα

Βάλτε σε ένα μπολ, μια κούπα ξύδι και μια κούπα νερό, τοποθετήστε το στο φούρνο και ξεκινήστε τη λειτουργία του για 10’. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μπολ και σκουπίστε το εσωτερικό με ένα πανί!

11. Απόψυξη κρέατος

Βγάλτε το κρέας από την κατάψυξη και ρίξτε του λίγο ξίδι. Θα επιταχυνθεί η διαδικασία απόψυξης και θα μαλακώσει ευκολότερα!

12. Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση λαδιού

Αν θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε τηγανισμένο λάδι αλλά δε θυμάστε τι είχατε τηγανίσει προηγουμένως με αυτό, απλώς τηγανίστε με το λάδι ένα κομμάτι τζίντζερ και θα απορροφήσει όλες τις οσμές.


Κάθε νοικοκυρά και νοικοκύρης πρέπει να ξέρει τις παραπάνω συμβουλές για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Ανακαλύψτε δεκάδες έξυπνα εργαλεία κουζίνας και είδη μαγειρικής που θα σας λύσουν τα χέρια.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!