×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τι να ετοιμάσω για το Πασχαλινό τραπέζι στο σπίτι;

nava


Το φετινό Πάσχα θα μας βρει και φέτος για 2η συνεχή χρονιά σε κατάσταση «επιφυλακής», αφού οι συναθροίσεις και το «Πάσχα στο χωριό» απαγορεύονται! Ο κλήρος, λοιπόν, για το Πασχαλινό τραπέζι έπεσε σε εσένα, όμως μην αγχώνεσαι, θα σου βρούμε τη λύση. Παρακάτω ακολουθούν 3 παραδοσιακές και εύκολες πασχαλινές συνταγές, συμπεριλαμβανομένου και του βαψίματος των αβγών, για να γλύφουν όλοι τα… δάχτυλα τους!

Βάψιμο των αβγών με φυσικό τρόπο

Στο βάψιμο των αβγών, η δημιουργικότητα και η φαντασία πάντα κερδίζει, για αυτό βάλε όλη σου την τέχνη! Εάν από την άλλη έχεις συνηθίσει να βάφεις κόκκινα αυγά κάθε χρόνο, μπορείς να ξεχωρίζεις ζωγραφίζοντας τα πουα ή ριγέ με ειδικά χρώματα. Ένας απόλυτα φυσικός τρόπος βαφής των αβγών είναι τα κρεμμυδόφυλα για μπορντώ χρώμα, ο κουρκουμάς για κίτρινο και η ρίζα παντζαριών για κόκκινο χρώμα. Ιδανικά χρησιμοποίησε λευκά αυγά και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πετύχεις ένα αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! 

Μαγειρίτσα ή Μανιταρίτσα

Το πιο παραδοσιακό πασχαλινό πιάτο, η μαγειρίτσα είναι αυτό που περιμένουμε όλοι να φάμε μετά από μέρες νηστείας. Σας έχουμε την παραλλαγή της… μανιταρίτσας από τον Πέτρο Σιρύγο.

Υλικά

½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους

½ κιλό μανιτάρια πορτομπέλο

50 γρ. ελαιόλαδο

10 φύλλα μαρουλιού (ψιλοκομμένα)

6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)

1 πράσο (ψιλοκομμένο)

1 μάτσο άνηθο (ψιλοκομμένο)

1 μάτσο μάραθο (ψιλοκομμένο)

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό

150 γρ. ρύζι γλασέ

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

2 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πλευρώτους με ένα βρεγμένο πανί. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο.

Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τα μαρούλια και το νερό ή ζωμό και βράζετε την σούπα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας με τον αναδευτήρα το χυμό από τα λεμόνια με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν πια τα αυγά έχουν πάρει θερμοκρασία, επιστρέφουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για ένα λεπτό ώστε πήξει ελαφρά η σούπα.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.

Αρνάκι στo φούρνο

Με την εξαιρετικής ποιότητας κατσαρόλα “Gaia” με αποσπώμενη λαβή για απευθείας χρήση στο φούρνο και 5 αντικολλητικές επιστρώσεις stone, το μαγείρεμα του πιο παραδοσιακού Πασχαλινού γεύματος γίνεται πιο εύκολο!

Υλικά 

2 μπούτια αρνάκι (2 κιλά)

Αλάτι & πιπέρι

1/2 φλυτζάνι λάδι

1 φλυτζάνι νερό

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλυτζάνι χυμός λεμονιού

δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε καλά το κρέας, αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε αρχικά στην κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3’ μαζί με το δενδρολίβανο και λίγο λάδι ελιάς.

Βγάζετε από την φωτιά την κατσαρόλα, αφαιρείτε τις χειρολαβές και το καπάκι και την τοποθετείτε στο φούρνο, ρίχνετε το νεράκι και το χυμό λεμονιού ενώ μπήγετε τα κομμένα σκόρδα σε διάφορα σημεία του αρνιού. Ψήνετε στους 200ο για 1.30-2 ώρες. Πάνω στην 1η ώρα γυρίζετε το κρέας και το αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη. Το σερβίρετε με πατατούλες, ρύζι η ψητά λαχανικά.

Ανακαλύψτε τις πασχαλινές προσφορές μας σε σκεύη μαγειρικής και είδη ζαχαροπλαστικής και… Καλό Πάσχα!



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!