×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τι μαγειρικά σκεύη να χρησιμοποιώ για υγιεινό μαγείρεμα;

nava

Τα μαγειρικά σκεύη αποτελούν ουσιαστικό μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς τα χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία των γευμάτων μας. Ωστόσο, η ποιότητα των μαγειρικών σκευών που χρησιμοποιούμε μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Τα φθηνά ή χαμηλής ποιότητας μαγειρικά σκεύη μπορεί να φαίνεται πως συμφέρουν, αλλά στην  πραγματικότητα μπορεί να βλάψουν την υγεία του ανθρώπου με διάφορους τρόπους.

Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα κακής ποιότητας μαγειρικά σκεύη μπορούν να βλάψουν την υγεία ενός ανθρώπου και γιατί πρέπει οι καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί.

Τοξικά Χημικά: Μερικά φθηνά μαγειρικά σκεύη είναι κατασκευασμένα από υλικά που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως μόλυβδο, κάδμιο και άλλες τοξικές ουσίες. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να περάσουν στο φαγητό σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το μαγειρικό σκεύος για όξινα πιάτα ή για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Η μακροχρόνια έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως βλάβες στα νεφρά και το ήπαρ, αναπαραγωγικές διαταραχές και πολλά ακόμη.

Αντικολλητικές επικαλύψεις: Μεγάλη προσοχή! Τα αντικολλητικά σκεύη είναι δημοφιλή λόγω της ευκολίας τους, αλλά η αντικολλητική επίστρωση μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο την υγεία εάν είναι κατασκευασμένη από φθηνά ή χαμηλής ποιότητας υλικά. Η επίστρωση μπορεί να απελευθερώσει τοξικούς ατμούς όταν υπερθερμανθεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πονοκέφαλο, πυρετό και βήχα. Η μακροχρόνια έκθεση σε αυτές τις αναθυμιάσεις μπορεί επίσης να προκαλέσει πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Σας προτείνουμε να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να επιλέγετε πιστοποιημένα προϊόντα για τη μαγειρική σας, όπως τα σκεύη NAVA με αντικολλητική επίστρωση stone για εγγυημένα υγιεινό μαγείρεμα.

Ανομοιόμορφη θέρμανση: Τα μαγειρικά σκεύη κακής ποιότητας ενδέχεται να μην κατανέμουν ομοιόμορφα τη θερμότητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καυτά σημεία που μπορεί να κάψουν το φαγητό σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανομοιόμορφη θέρμανση μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς χημικές αντιδράσεις, όπως η διάσπαση των αντικολλητικών επικαλύψεων ή η απελευθέρωση τοξικών αναθυμιάσεων από υπερθερμασμένα υλικά.

Διάβρωση: Τα μη ποιοτικά μαγειρικά σκεύη μπορούν να διαβρωθούν εύκολα, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε συχνά. Η διάβρωση μπορεί να προκαλέσει την ανάμιξη μεταλλικών νιφάδων ή σωματιδίων με το φαγητό σας, κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας.

Βακτήρια: Τα σκεύη κακής ποιότητας μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν, επιτρέποντας στα βακτήρια να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, η οποία μπορεί να είναι σοβαρή.

Κρίνεται απαραίτητο να επενδύσετε σε μαγειρικά σκεύη καλής ποιότητας κατασκευασμένα από ασφαλή υλικά όπως ατσάλι ή κεραμική επίστρωση. Αυτά τα υλικά είναι ανθεκτικά, ασφαλή και μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα. 

Tip: Να αποφεύγετε τη χρήση κατεστραμμένων ή γρατσουνισμένων μαγειρικών σκευών, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και διαρροής επιβλαβών χημικών ουσιών.

Ναι! Τα κακής ποιότητας μαγειρικά σκεύη μπορούν να βλάψουν την υγεία σας με διάφορους τρόπους, από τοξικά χημικά και αντικολλητικές επικαλύψεις έως ανομοιόμορφη θέρμανση, διάβρωση και ανάπτυξη βακτηρίων. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να επενδύσετε σε μαγειρικά σκεύη καλής ποιότητας και να τα φροντίζετε κατάλληλα για να εξασφαλίσετε υγιεινό και ασφαλές μαγείρεμα.


Η δική μας πρόταση: Τα Μαγειρικά Σκεύη NAVA Ωmega

Η υψηλής ποιότητας εσωτερική αντικολλητική επιφάνεια 5 επιστρώσεων προσδίδει μακροχρόνια αντοχή στη καθημερινή χρήση, η ενισχυμένη εξωτερική επιφάνεια είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στα γδαρσίματα, ενώ η λεία επιφάνειά τους εγγυάται εύκολο καθάρισμα και υγιεινό μαγείρεμα.

Οι ειδικά σχεδιασμένες εργονομικές, μη θερμαινόμενες soft touch λαβές επιτυγχάνουν άνετο και ασφαλές κράτημα, προστατεύοντας από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ανακαλύψτε τα!


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!