×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τι φαγητό να φτιάξω σήμερα; Mac n’ Cheese η πιο δημοφιλής συνταγή από την Αμερική!

nava

Η NAVA έχει ετοιμάσει για εσάς μια εύκολη συνταγή και ταυτόχρονα πολύ δημοφιλή, που απαιτεί απλά υλικά που έχετε ήδη στο ντουλάπι σας ή μπορείτε να βρείτε εύκολα στα τοπικά παντοπωλεία και στην αγορά! Αν λοιπόν αναρωτιέστε και πάλι «τι να μαγειρέψω σήμερα» ή «τι να μαγειρέψω αυτήν την εβδομάδα» ή googlάρετε καθημερινά «ιδέες για μαγείρεμα» συνεχίστε να διαβάζετε… για να κάνετε το δείπνο στην οικογένεια σας με μια κλασσική αμερικάνικη συνταγή με ελάχιστα υλικά και ακόμη λιγότερη προετοιμασία!

Μακαρόνια με Τυρί ή αλλιώς το αμερικάνικο Mac n’ Cheese

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

Eίναι γεγονός: Το Mac and cheese είναι ένα από τα καλύτερα comfort food όλων των εποχών, ενώ είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο στην Αμερική. Είναι πλούσιο σε γεύση, σχετικά χαμηλό σε λιπαρά και έχει την τέλεια υφή. Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για προετοιμασία πολλών γευμάτων της εβδομάδας! 

Tip 1: Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε. Απλώς να γνωρίζετε τις διαφορετικές διατροφικές αξίες των τυριών και την τελική γεύση!

Tip 2:  Ρίξτε μια μεγάλη μερίδα ψητό κοτόπουλο για να προσθέσετε ακόμα περισσότερη πρωτεΐνη σε αυτό το πιάτο. Μια πρόταση είναι και το ψιλοκομμένο μπέικον!

Tip 3:  Στο τέλος μπορείτε να ρίξετε μέσα μερικές νιφάδες κόκκινου τσίλι αν θέλετε ή αλλιώς μπούκοβο!

Αυτή η συνταγή mac and cheese με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι εύκολη, νόστιμη και σε αντίθεση με άλλες συνταγές έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Συστατικά για 4 μερίδες: 

2 πακέτα ζυμαρικών

150 gr λευκό τυρί τσένταρ, τριμμένο

60 gr άπαχο τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

αλάτι και πιπέρι, για γεύση

1/2 φλιτζάνι ζυμαρικό νερό

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε ½ φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στραγγίστε. 

Επιστρέψτε τα ψημένα και στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα που μαγειρεύτηκαν. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια χαμηλή φωτιά. 

Προσθέστε το τριμμένο λευκό τσένταρ, την τριμμένη μοτσαρέλα, το στραγγιστό γιαούρτι, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και το νερό από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν καλά τα υλικά, περίπου 2 λεπτά.

Συνιστούμε να ρίξετε μια υγρή πετσέτα από πάνω για να μην στεγνώσουν τα ζυμαρικά σας και βεβαιωθείτε ότι τα ανακατεύετε καλά όλα μαζί. Μπορεί να προσθέσετε λίγη επιπλέον σκόνη σκόρδου και πιπέρι.

Σερβίρετε ζεστό με μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου και κομματάκια μπέικον αν θέλετε! Καλή όρεξη!

H NAVA συγκεντρώνει για εσάς ιδέες για το καθημερινό μαγείρεμα, για το καθημερινό φαγητό της οικογένειας! “Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα;” Ιδέες για το πιάτο της ημέρας, καθημερινές λύσεις, δημοφιλή εύκολα πιάτα από όλο τον κόσμο και συνταγές με υλικά που θα βρείτε στο ψυγείο σας!


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!