×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Tι είναι το «butter board» και γιατί έχει γίνει viral συνταγή;

nava

Εάν έχει πάρει κι εσάς το μάτι σας τα butter boards ή αλλιώς πλατώ γεμάτο με βούτυρο κα άλλα… καλούδια σε όλες τις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δεν είστε ακριβώς σίγουροι για το τι αντικρύζετε… σας καταλαβαίνουμε και να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Τι είναι λοιπόν ένα butter board; Πώς φτιάχνεις ένα; Aξίζει όλο τον θόρυβο; 

Ο όρος «butter board» δεν υπήρχε πραγματικά μέχρι που έγινε viral στο TikTok πριν από μερικούς μήνες. Τώρα, κάθε οικοδεσπότης ή οικοδέσποινα οφείλει να ξέρει πώς να φτιάξει ένα. Εδώ είναι ένας οδηγός για το επόμενο δείπνο σας με καλεσμένους.

Τι είναι ένα “butter board” και γιατί έχουν εμμονή όλοι μαζί του;

Έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 1.000.000 προβολές και μια παγκόσμια φήμη στο TΙΚ ΤΟΚ, αυτό το βίντεο με το «butter board» που δημοσιεύτηκε από τον δημιουργό της συνταγής Justine Doiron έλαβε αμέσως τόση αγάπη και likes σε όλο τον κόσμο. Το «butter board» είναι βασικά μια επιφάνεια σερβιρίσματος εμπνευσμένη από την κλασσική charcuterie, από αλλαντικά, μαλακό βούτυρο αλειμμένο σε όλη την ξύλινη επιφάνεια και στη συνέχεια καρυκευμένη με αλάτι, βότανα, μέλι, ξηρούς καρπούς και πολλά άλλα δημιουργικά υλικά. Η ιδέα έχει εμπνεύσει πολλές άλλες δημιουργίες στο Διαδίκτυο που εκτείνονται πολύ πέρα από το απλό βούτυρο - μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν ακόμη και το dulce de leche και το φυστικοβούτυρο.

Το καλύτερο μέρος ενός “butter board”; Μπορεί κανείς να πάρει την φρεσκοκομμένη φέτα ψωμιού, τη φρυγανιά ή το ντακάκι του και να βουτήξει απευθείας στο όμορφα αλειμμένο βούτυρο χωρίς να χρειαστεί να αλείφει τα υλικά ένα-ένα!  Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι βουτύρου για να… «στολίσετε» το ψωμί σας με πιο εκλεπτυσμένο τρόπο, η κλασσική «βουτιά» με το ψωμί είναι η μισή διασκέδαση.

Γιατί τα butter boards είναι τόσο viral στα social media αυτή τη στιγμή;

Λαμβάνοντας υπόψη την παρουσίαση και τις διαδικασίες πίσω από την κατασκευή αυτού του σύγχρονου γαστρονομικού έργου τέχνης, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί έγινε τόσο δημοφιλής στο TikTok και στο Instagram. To “butter board” μοιάζει με το συμβατικό πλατώ τυριών και αλλαντικών, καθώς είναι ένα κοινόχρηστο ορεκτικό που δεν απαιτεί καθόλου μαγείρεμα. Αν μη τι άλλο, είναι πραγματικά πιο εύκολο και απαιτεί λιγότερες δεξιότητες για τη δημιουργία του. Επιπλέον, φαίνεται τόσο τέλειο στο Instagram!

Πώς μπορώ να φτιάξω ένα «butter board» στο σπίτι;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το βούτυρο είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης εδώ. Διαλέξτε λοιπόν με προσοχή την ποιότητα του βουτύρου για να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας. Επιλέξτε ελληνικό βούτυρο, το οποίο περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ως εκ τούτου έχει αναμφισβήτητα πιο νόστιμη γεύση. Αφήστε το να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο, ώστε να είναι ευκολότερο να το αλείψετε σε όλο το πλατώ. Η αρχική συνταγή προσθέτει θαλασσινό αλάτι, ξηρούς καρπούς, βότανα και μέλι, αλλά πραγματικά, η φαντασία σας δεν έχει όρια... Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικά από τα αγαπημένα σας σνακ, όπως κλασικά αλλαντικά ή ακόμα και μερικά σύκα ή φέτες λεμόνια.

Ένα άλλο στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά στο «butter board» σας είναι το ψωμί. Είτε είναι προζύμι, μπαγκέτα, ολικής αλέσεως, σίκαλη ή μπριός, σχεδόν κάθε είδος ψωμιού θα ταιριάζει με το βούτυρο αρκεί να είναι φρέσκο και καλής ποιότητας. Φυσικά αν δεν έχετε θα αρκέσει μια φρυγανιά ολικής ή ένα ντακάκι με χαρούπι ή λάδι ελιάς, το θέμα είναι να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και να απολαύσετε μαζί μια υπέροχη λιχουδιά. Φυσικά μην παραλείψετε να ανεβάσετε το αριστούργημα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να το δουν και όλοι οι φίλοι σας! Καλή όρεξη!




Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!