×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τι είναι η γκριλιέρα & ποια είναι η χρήση της; +4 πεντανόστιμες συνταγές για μαγείρεμα σε γκριλιέρα

nava

Η γκριλιέρα ‘σχαροτήγανο’ στην ουσία είναι ένα είδος τηγανιού με ραβδώσεις. Η εσωτερική του επιφάνεια μοιάζει με σχάρα και χρησιμεύει τόσο σαν grill όσο και σαν τηγάνι για τα φαγητά σας.



Μπορεί να έχει γεμίσει η κουζίνα σας με διάφορα μαγειρικά σκεύη, μέσα στα ντουλάπια, έξω από τα ντουλάπια, μέσα στο κουτιά γιατί δε χωράνε στα ντουλάπια… όμως η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είναι αρκετά! Οι ανάγκες στη μαγειρική πολλές, για αυτό κάθε σκεύος έχει και τη χρήση του. Ο λόγος για τις γκριλιέρες, οι οποίες είναι τόσο πρακτικές, ενώ δίνουν μια ιδιαίτερη καπνιστή γεύση σε κάθε τι που μαγειρεύουν. 


Η τέλεια λύση για «καπνιστό» ψήσιμο, γρήγορα κι εύκολα! Μια τηγανοψηστιέρα (γκριλιέρα) είναι το ιδανικό σκεύος για να δώσετε σε κάποιο εκλεκτό κρεατικό, λαχανικό ή ψάρι μια ιδιαίτερη γεύση και να χαρίσετε ένα υπέροχο γεύμα στην οικογένεια σας ή στους καλεσμένους σας! Μήπως θέλετε μερικές ιδέες για συνταγές σε γκριλιέρα;


1) Ψητά θαλασσινά στη γκριλιέρα με χωρίσματα 
Καλοκαιράκι ίσον θαλασσινά! Δείτε πως μπορείτε να ψήσετε ταυτόχρονα τις γαρίδες και το φιλέτο ψάρι με τη βοήθεια της γκριλιέρας με χωρίσματα "Funtzio. Απολαύστε το μαγείρεμα με τη γκριλιέρα της FUNTZIO, 5 αντικολλητικών επιστρώσεων stone. Μοναδικός σχεδιασμός με πολλαπλά τμήματα που σας επιτρέπει να μαγειρεύετε 3 διαφορετικά τρόφιμα ταυτόχρονα.
Υλικά: 
- ξύλινα καλαμάκια
- 16-20 γαρίδες (μεγαλούτσικες, φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας πάπρικα
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: 
Τοποθετήστε τις γαρίδες στα σουβλάκια και βάλτε τις στη σειρά σε ένα βαθύ πιάτο. Στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ρίξτε τη μαρινάδα στις γαρίδες για να την απορροφήσουν. Κάντε το ίδιο με το φιλέτο ψαριού (προτείνουμε ρίνα).
Ψήνετε τις γαρίδες και το φιλέτο ψαριού που έχετε επιλέξει στη γκριλιέρα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, ραντίζοντας με λάδι, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά.


2) Τα μπιφτέκια της μαμάς
Τα μπιφτεκάκια μοσχαρίσια στη γκριλιέρα είναι ένα υγιεινό πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι στην οικογένεια!
Για την υλοποίηση της συνταγής δοκιμάστε την γκριλιέρα-πιατέλα "Funtzio" με αντικολλητική επίστρωση stone 47cm. Η πιατέλα γκρίλ FUNTZIO εγγυάται γρήγορο κι εύκολο μαγείρεμα. Διαθέτει μεγάλη επιφάνεια ψησίματος, η οποία είναι κατά το ήμισυ γκριλ, ενώ η υπόλοιπη είναι επίπεδη. Χρησιμοποιήστε το ανάλογα με τις ανάγκες σας στην εστία ή στο φούρνο αφαιρώντας πρώτα τις λαβές από σιλικόνη.
Υλικά:
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας μέντα ψιλοκομμένη
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- λίγο κανέλα
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- ? του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζάνια φρυγανιά τρίμμα
- Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο 

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με τελευταία τη φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτεκάκια 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά ή ρύζι και γιαούρτι ή ψημένες πίτες ή όπως μας αρέσει.


3) Ψητά Λαχανικά με bacon
Ποια είναι η πιο απλή, υγιεινή και νόστιμη συνταγή του καλοκαιριού; Ψητά λαχανικά! Την επόμενη φορά που θα τα απολαύσετε, δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε στην γκριλιέρα... Δεν έχετε; Σας προτείνουμε την Γκριλιέρα "Nature" με αντικολλητική επίστρωση για 100% υγιεινό μαγείρεμα!
Υλικά:
-σπαράγγια
-κολοκυθάκια 
-πιπεριές
-μπέικον
Εκτέλεση:
Με ελάχιστο ελαιόλαδο τα ψήνετε τα λαχανικά, χωρίς να μαλακώσουν εντελώς. Εξτρα tip: Η τραγανότητα τους μαζί με μια σάλτσα μπαλσάμικο και η παρουσία του ψιλοκομμένου baconθα σας δώσουν μια γρήγορη απόλαυση!


4) Ψητά παϊδάκια στην γκριλιέρα
‘Ένα κλασσικό πιάτο σε παραλλαγή! Όχι στο φούρνο, όχι στο τηγάνι, αλλά στη γκριλιέρα!

Υλικά:
-  2 σκελίδες σκόρδου, σε κοµµάτια
- 4 κ.σ. ζάχαρη 
- 7 κ.σ. σάλτσα κέτσαπ 
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ.worcestershire sauce
- 1 κ. γ. τριµµένο µαύρο πιπέρι 
- 1 κιλό χοιρινά παιδάκια

Εκτέλεση:
Χτυπάτε στον πολυκόπτη το σκόρδο µέχρι να γίνει πολτός και ανακατεύετε όλα τα υλικά. Τρίβετε τη μαρινάδα στα παϊδάκια και τα αφήνετε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ανάβετε την γκριλιέρα και ψήνετε για 35-40 λεπτά, αλείφοντας αρκετές φορές τα παϊδάκια µε τη µαρινάδα καθώς ψήνονται, µέχρι να ψηθούν εντελώς.
Οδηγίες χρήσης μιας γκριλιέρας:
1. Πριν από την πρώτη χρήση, πλύνετε το σκεύος με ζεστό νερό, καθαριστικό υγρό πιάτων και μαλακό σφουγγάρι.
2. Αλείψτε το εσωτερικό του σκεύους με λάδι ή βούτυρο πριν από κάθε χρήση.
3. Μην υπερθερμαίνετε το σκεύος όταν είναι άδειο και μην αφήνετε το σκεύος στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το περιεχόμενο.
4. Η χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία είναι αρκετή για την επίτευξη των καλύτερων μαγειρικών αποτελεσμάτων.
5. Το σκεύος έχει κατασκευαστεί για να αντέχει τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.  Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής προτιμήστε να αφήνετε το σκεύος να κρυώσει και έπειτα πλύνετε με ζεστό νερό και καθαριστικό υγρό πιάτων. 
6. Προτιμήστε εργαλεία κουζίνας από ξύλο, πλαστικό ή σιλικόνη για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της αντικολλητικής επίστρωσης.
7. Μην κόβετε ποτέ τις τροφές μέσα στο σκεύος με αιχμηρά εργαλεία.
8. Μαγειρεύετε σε εστία με μέγεθος ίδιο ή μικρότερο από εκείνο της βάσης του σκεύους. 
9. Μην αφήνετε το λίπος ή το λάδι να ζεσταίνεται τόσο ώστε να καπνίζει, να καίει ή να γίνεται μαύρο. 
10. Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά σφουγγάρια, σύρμα ή σκληρά καθαριστικά 
11. Η αντικολλητική επικάλυψη είναι σύμφωνη με τον κανονισμό για υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Ανακαλύψτε την ποικιλία σε NAVA γκριλιέρες και πραγματοποιήστε άμεση παραγγελία.



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!