×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τα 7 καλύτερα μαχαίρια μαγειρικής για την κουζίνα!

nava


Ένα είναι σίγουρο, τα μαχαίρια κουζίνας είναι απαραίτητα σε ένα σπίτι, αφού είναι κατά κοινή ομολογία τα πιο χρήσιμα κουζινικά εργαλεία. Η χρήση τους είναι καθημερινή και ανάλογα με το είδος τους τα χρειάζεσαι για να κόψεις ψωμί, να ψιλοκόψεις λαχανικά, να φιλετάρεις κρέατα και ψαρικά και πολλά, πολλά ακόμη.

Βέβαια μαχαίρι, από μαχαίρι διαφέρει και φυσικά έχουν εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα στη χρήση τους. Τα μαχαίρια σεφ δεν απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες μάγειρες!

Γίνε ο home chef που πάντα ονειρευόσουν με ένα ποιοτικό μαχαίρι!

Θυμήσου, τα σωστά μαχαίρια είναι πιο ακριβή και έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Επένδυσε σε μια ολοκληρωμένη σειρά ποιοτικών μαχαιριών.

Μην επιλέξεις φθηνά μαχαίρια, καθώς η ποιότητά τους είναι ανάλογη της τιμής τους. 

Πρόσεξε καλά, το μαχαίρι σου να μην είναι «στομωμένο» γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού. Ακόνιζε το καλά! Ανακάλυψε ακονιστήρι μαχαιριών.

Τα είδη των μαχαιριών που θα χρειαστείς!

1)  Μαχαίρι σεφ ή Santoku

Στην Ευρώπη είναι γνωστό ως μαχαίρι σεφ, ενώ στην Ιαπωνία, ως μαχαίρι σαντόκου, το μαχαίρι των “τριών αρετών” δηλαδή με τρεις βασικές χρήσεις: για να κόβεις, για να ψιλοκόβεις και για να τεμαχίζεις σε κύβους. Σε γενικές γραμμές είναι το βασικό μαχαίρι που θα συναντήσει κανείς σε μια κουζίνα, οικιακή ή επαγγελματική, λόγω της πολυχρηστικότητας του. Γίνε home chef με ένα ολοκαίνουριο μαχαίρι σαντόκου! Το μαχαίρι Santoku Terrestrial της NAVA διαθέτει πλατιά, ελαφρώς καμπυλωτή, αιχμηρή λεπίδα Ιαπωνικού τύπου, με αυλακώσεις στην επιφάνειά της, οι οποίες δημιουργούν θύλακες αέρα που διατηρούν τη λάμα καθαρή, αποτρέποντας υπολείμματα από λεπτά, μαλακά τρόφιμα να κολλήσουν πάνω της. Εκτελεί με ταχύτητα και ακρίβεια μία ευρεία γκάμα εργασιών κατά την προετοιμασία των γευμάτων, όπως να κόψετε ή να τεμαχίσετε σε κύβους κρέας, λαχανικά ή φρούτα και να ψιλοκόψετε μυρωδικά.

2) Μαχαίρι τυριού

Το μαχαίρι τυριού Misty της NAVA  είναι εξαιρετική επιλογή για να κόψετε εύκολα και χωρίς απώλειες, σκληρά και μαλακά τυριά,  χωρίς να θρυμματίζονται.
Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, με οπές στην επιφάνεια της λεπίδας και με αντικολλητική αντιβακτηριδιακή επίστρωση για να αποτρέπεται η προσκόλληση υπολειμμάτων τροφών στην επιφάνεια του μαχαιριού. Η κοφτερή  λεπίδα του κάνει απλή την κοπή ακόμα και του πιο σκληρού τυριού, ενώ η διχαλωτή άκρη του διευκολύνει το σερβίρισμα. Η εργονομική, αντιολισθητική λαβή προσφέρει ακρίβεια και ταχύτητα στο κόψιμο και ταυτόχρονα άνετο και ασφαλή χειρισμό.

Ανακάλυψε, εναλλακτικά τα ατσάλινα μαχαίρια τυριού από την ΝΑVA.
Το σετ μαχαιριών τυριού 3 τεμαχίων της ΝAVA αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό μαχαιριών τυριού για τις gourmet απολαύσεις σας, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει μία λιτή, διαχρονική νότα στο τραπέζι σας.
Ο λειτουργικός και μοντέρνος σχεδιασμός των μαχαιριών και η χρήση του σωστού μαχαιριού για κάθε περίπτωση, θα σας διευκολύνει να κόψετε εύκολα και χωρίς απώλειες, σκληρά και ημίσκληρα τυριά, όπως η γραβιέρα, η παρμεζάνα και το έμενταλ, μαλακά τυριά, όπως το brie, αλλά και φρέσκα τυριά, όπως η μοτσαρέλα και η φέτα.

3) Μαχαίρι ψωμιού

Ακόμη και το ψωμί θέλει το μαχαίρι του! Το μαχαίρι ψωμιού Terrestrial της NAVA διαθέτει μακριά, οδοντωτή λεπίδα και κόβει άψογα τα μαλακά, φρέσκα ψωμιά, αλλά και φρατζόλες με τραγανή κρούστα, καθώς και λοιπά σκευάσματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, όπως κέικ, τσουρέκι, τούρτα κ.α.  Με το κατάλληλο μαχαίρι, μπορείς να κόβεις οποιοδήποτε ψωμί σε τέλειες φέτες, χωρίς να διαλύεται το μαλακό εσωτερικό του (ψίχα).

4) Μαχαίρι για pizza

Το μαχαίρι πίτσας Misty της NAVA  είναι εξαιρετική επιλογή για να κόψετε τέλεια κομμάτια πίτσας είτε αυτή είναι λεπτή και τραγανή είτε είναι με πλούσια γέμιση και αφράτη.
Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, με οπές στην επιφάνεια της λεπίδας και με αντικολλητική αντιβακτηριδιακή επίστρωση για να αποτρέπεται η προσκόλληση υπολειμμάτων τροφών στην επιφάνεια του μαχαιριού. Η αιχμηρή, καμπυλωτή λεπίδα προσφέρει τέλειες κοπές τόσο κατά μήκος της γέμισης της πίτσας όσο και στην κρούστα. Η εργονομική, αντιολισθητική λαβή προσφέρει ακρίβεια και ταχύτητα στο κόψιμο και ταυτόχρονα άνετο και ασφαλή χειρισμό.

5) Μπαλτάς για κρεατικά

Ο μπαλτάς Acer της NAVA είναι σχεδιασμένος για τον τεμαχισμό μεγάλων κομματιών κρέατος με πολλά κόκκαλα, τον διαχωρισμό του κρέατος από τα κόκκαλα, αλλά και τον τεμαχισμό ογκωδών φρούτων ή λαχανικών όπως το καρπούζι ή η κολοκύθα.

6) Μαχαίρι για φιλετάρισμα

Το μαχαίρι φιλεταρίσματος Acer της NAVA διαθέτει εύκαμπτη, μακριά, αιχμηρή λεπίδα και είναι κατάλληλο για να κόβει εύκολα και με ακρίβεια σε πολύ λεπτές φέτες κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά. Ιδανικό για το φιλετάρισμα του ψαριού καθώς η αιχμηρή του λεπίδα μπορεί να κινηθεί με άνεση κάτω από την πέτσα και κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς του ψαριού.

7) Μαχαίρι για Λαχανικά

Το μαχαίρι λαχανικών Terrestrial της NAVA καλύπτει μία σειρά καθημερινών αναγκών στην προετοιμασία ενός γεύματος και είναι ιδανικό για τον τεμαχισμό λαχανικών ή φρούτων και την κοπή μυρωδικών.

Ανακάλυψε, εναλλακτικά, τον κόπτη λαχανικών από τη σειρά Misty!

Τα μαχαίρια κουζίνας που έχεις στο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι πολλά, αλλά ποιοτικά! Κάνε την αρχή με ένα μαχαίρι σεφ ή σαντόκου, ένα μαχαίρι ψωμιού και μαχαίρι για λαχανικά και στη συνέχεια δοκίμασε όλα τα παραπάνω μαχαίρια, τα οποία θα αποτελέσουν τα αγαπημένα σου εργαλεία κουζίνας! Θέλεις να δεις όλα τα μαχαίρια μας, κάνε κλικ εδώ.




Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!