×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Σοκολατένιο Κέικ Halloween με Φαντασματάκια

nava

Είναι η σοκολάτα το αγαπημένο σας υλικό; Αναζητάτε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κέικ και ιδέες για διακόσμηση γλυκών; Λατρεύετε τις μεταμφιέσεις και το Halloween; 

Η NAVA έχει ξεχωρίσει για εσάς μια τρομακτικά νόστιμη συνταγή για να γιορτάσετε το φετινό Halloween με τον πιο εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Σε αυτό το blog μοιραζόμαστε μαζί σας ένα κρυφό μυστικό από το βιβλίο συνταγών μας: Ένα πεντανόστιμο και γρήγορο κέικ σοκολάτας με μαρέγκες-φαντασματάκια που μπορείτε να κάνετε με την παρέα σας, με τα παιδιά σας αλλά και μόνες ή μόνοι σας για να ζήσετε λίγο πιο “γλυκά” το φετινό Halloween. 

Αν θέλετε να απαντήσετε και εσείς “Treat” στην ερώτηση “Trick or Treat” με το πιο λαχταριστό τρόπο, τότε βρίσκεστε στο σωστό blog!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 3 ώρες 30 λεπτά

Συστατικά:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι 

1 κούπα ζεστό καφέ

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη

3/4 της κούπας λάδι

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑΚΙΑ

1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη

4 ασπράδια αυγών (μεγάλων)

1/4 κουτ. του γλυκού κρέμα ταρτάρ

1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 κούπες ζάχαρη άχνη

Λίγο αλάτι

1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος

1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ (προαιρετικά)

1 κούπα με κομματάκια κουβερτούρας ή σταγόνες

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: 

Βήμα  1: Πώς φτιάχνουμε το κέικ; 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350° και αλείφουμε με βούτυρο δύο φόρμες για κέικ 22 εκ.


Σε ένα μπολ, χτυπάμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι. 

Βήμα  2
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τον ζεστό καφέ μαζί με τη ζάχαρη μαζί. 


Προσθέτουμε το λάδι και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μαζί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Βήμα  3
Μοιράζουμε το μείγμα μας στις φόρμες για κέικ και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί σωστά, πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, τρυπάμε ένα σημείο του με μία οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή από το κέικ τότε το κέικ μας είναι έτοιμο! Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα το αναποδογυρίζουμε με με ένα μεγάλο πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Βήμα  4: Για τις μαρέγκες φαντασματάκια; 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225°. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και ανακατεύουμε την άχνη με την κρυσταλλική ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή ένα επιτραπέζιο μίξερ) χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και την κρέμα ταρτάρ αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και σιγά σιγά αυξάνουμε την ταχύτητα. Μόλις τα ασπράδια αφρίσουν ρίχνουμε σταδιακά τις ζάχαρες και αυξάνουμε περισσότερο τη ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια. Μόλις σφίξει το μείγμα μας, κλείνουμε το μίξερ και το μεταφέρουμε σε μία κορνέ σακούλα ζαχαροπλαστικής.


Για να φτιάξουμε τα φαντασματάκια στη λαδόκολλα πιέζουμε ελαφρά τη κορνέ σακούλα ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας έναν μικρό κύκλο, στη συνέχεια έναν μικρότερο και έπειτα έναν ακόμη πιο μικρό. Στην περίπτωση που αυτό σας φοβίζει, μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο φαντασματάκι σε τριγωνικό σχήμα (όπως και στη φωτογραφία του blog μας). Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί μας. Ψήνουμε τις μαρέγκες μέχρι να σφίξουν εξωτερικά περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς. 

Βήμα  5: Πώς φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα; 
Τυλίγουμε τις κρύες στρώσεις του κέικ με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή στο επιτραπέζιο μίξερ), χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μην βλέπουμε σβώλους. Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά μας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας περισσότερη κρέμα γάλακτος (1 κουταλιά της σούπας τη φορά) μέχρι να έχουμε μια όμορφη υφή. Η βουτυρόκρεμα πρέπει να έχει μια πηχτή υφή αλλά παράλληλα να μπορεί να απλώνεται εύκολα. Αφαιρούμε ¼ της κούπας από το μείγμα μας και το φυλάμε στην άκρη για αργότερα. 

Βήμα  6
Ξετυλίγουμε προσεκτικά τις μεμβράνες από το κέικ και τοποθετούμε μια στρώση σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τη μισή περίπου βουτυρόκρεμα με μια μαρίζ. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη στρώση και αλείφουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα. Με μια ξύστρα ζαχαροπλαστικής εξομαλύνουμε τις πλευρές και την κορυφή. 


Βήμα  7
Παίρνουμε τη βουτυρόκρεμα που αφήσαμε στην άκρη και ρίχνουμε το μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη βουτυρόπαστα σε μία κορνέ σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε μάτια και στόματα στις μαρέγκες - φαντασματάκια. 

Βήμα  8: Πώς φτιάχνω τη γκανάζ;
Αν θέλουμε να έχουμε έξτρα σοκολατένια γεύση στο κέικ μας, ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας ή τις σταγόνες σε ένα μπολ που είναι ασφαλές να έρθει σε επαφή με ένα ζεστό μείγμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να να σχηματιστούν φυσαλίδες στις άκρες. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη κουβερτούρα, τα αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Βήμα  9: Ώρα για δράση!
Ρίχνουμε περίπου τη μισή γκανάζ στη κορυφή του κέικ και χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα γλάσου για να τη σπρώξουμε ώσπου να καλύψει τις άκρες του κέικ στο πλάι.



Προσθέτουμε το υπόλοιπο γλάσο και το ισιώνουμε με την σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, προσθέτουμε τις μαρέγκες-φαντασματάκια πάνω από το κέικ και το Halloween σοκολατένιο κέικ μας είναι έτοιμο!

H NAVA συγκεντρώνει για εσάς ιδέες για γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! “Τι κέικ μπορώ να φτιάξω μαζί με το παιδί μου;”. Ιδέες για εύκολα και γρήγορα κέικ, τούρτες και γλυκά με υλικά που μπορείτε να βρείτε καθημερινά στη κουζίνα σας και στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας!


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!