×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ο βασικός εξοπλισμός μιας κουζίνας: 5 βασικά εργαλεία

nava

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μαγειρικής είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε, καθώς μερικές φορές κάνουν την διαφορά! Υπάρχει πάντα το κατάλληλο εργαλείο για κάθε δουλειά, άσχετα αν όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό να χρησιμοποιούμε διαφορετικά εργαλεία για άλλες δουλειές, πχ ένα πιρούνι αντί για ένα αναδευτήρι ή το… μάτι αντί για μια ειδική ζυγαριά! Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα 5 εργαλεία με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε να εξοπλίζετε την κουζίνα σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

1. Τα σωστά μαχαίρια

Τα μαχαίρια σεφ είναι πραγματικά εργαλεία στα χέρια ενός επαγγελματία αλλά και μη. Ένα εργονομικό μαχαίρι κουζίνας είναι σίγουρα το πιο σημαντικό αλλά και αγαπημένο εργαλείο μαγειρικής. Συμφωνείτε;

Η συλλογή από μαχαίρια σεφ που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι, αποτελείται από εξειδικευμένα μαχαίρια για κάθε χρήση. Είτε ψάχνετε μαχαίρι Ιαπωνικού τύπου είτε ένα απλό μαχαίρι ξεφλουδίσματος, υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο για τις ανάγκες σας. 

Χρειάζεστε τουλάχιστον 4 ειδών μαχαίρια, τα οποία είναι τα εξής:

1. Μαχαίρι Chef, για τα όλα τα βασικά κοψίματα 

2. Μαχαίρι φιλεταρίσματος, για να μπορείτε να αφαιρέσετε κόκαλα από κρέας, λίπη και μεμβράνες.

3. Μαχαίρι ψωμιού οδοντωτό 

4. Μαχαίρι γενικής χρήσης με άκαμπτη λάμα, όχι οδοντωτό, για πολλαπλή χρήση.

Η σύγχρονη αισθητική στην κουζίνα σας! Ανακαλύψτε εδώ την τεράστια γκάμα από μαχαίρια μεμονωμένα ή σετ, ψαλίδια και ακονιστήρια NAVA μοντέρνου σχεδιασμού και κορυφαίας ποιότητας που θα σας συντροφεύουν μια ζωή.

2. Επιφάνειες κοπής

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς γιατί αυτό το προϊόν το συναντάμε στο Νο.2 της λίστας! Τις επιφάνειες κοπής τις χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση. Σε αυτές κόβουμε ψωμί, ψιλοκόβουμε υλικά, σερβίρουμε τυριά και αλλαντικά αλλά και τις χρησιμοποιούμε για να τοποθετούμε καυτά σκεύη πάνω τους. Αν δεν έχετε ήδη μια επιφάνεια κοπής, προμηθευτείτε τώρα τη δική σας.

3. Μπολ διαφορετικών μεγεθών

Ένα απ’ τα πιο απλά και πιο χρήσιμα εργαλεία για την ετοιμασία φαγητών είναι τα μπολ ή αλλιώς σύμφωνα με την επίσημη ορολογία «μπασίνες». Εκεί ψιλοκόβουμε τα υλικά για ο,τι πρόκειται να μαγειρέψουμε, πετάμε τα απορρίμματα βοηθώντας την κουζίνα και τον νεροχύτη να αποσυμφορηθεί από φλούδες και υπολείμματα τροφής. Είναι εύκολο να πλυθούν και σώζουν την κατάσταση!

4.  Μεγάλο τηγάνι & Μεγάλη Κατσαρόλα

Εντάξει το πιο πιθανό είναι να έχετε ένα τηγάνι και μια κατσαρόλα… πληρούν όμως όλες τις προδιαγραφές; Σκοπός είναι να προσπαθήσετε να εξυπηρετήσετε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που μαγειρεύετε με τα λιγότερα δυνατά σκεύη. Το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να έχει διάμετρο περίπου 28- 30 εκ. και η μεγάλη κατσαρόλα τουλάχιστον 28 εκ.

Τα αντικολλητικά τηγάνια και κατσαρόλες με την υπογραφή της NAVA είναι ο σύγχρονος σύμμαχος της μαγειρικής σας. Ανακαλύψτε μέσα από μία μεγάλη γκάμα, τηγάνια από αλουμίνιο ή ατσάλι με αντικολλητική κεραμική επίστρωση ή επίστρωση πέτρας, σε διάφορα μεγέθη, για καθημερινή χρήση και υψηλή αντοχή.

5.  Γκριλιέρα / Σχαροτήγανο

Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε κρέας στη κουζίνα σας ή ακόμη και λαχανικά ή ψάρια, η γκριλιέρα προσφέρει ωραίο και μεστό μαγείρεμα, ενώ το λίπος μένει ενδιάμεσα από τις σχάρες και έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και πιο υγιεινό. Επενδύστε σε ένα σχαροτήγανο και θα καταλάβετε γιατί αυτά τα σκεύη βρίσκονται στο Νο.5 της λίστας! 

Ο εξοπλισμός της κουζίνας μπορεί να μην τελειώσει ποτέ, αφού συνεχώς κάνουν την εμφάνιση τους νέα εργαλεία, πρωτοποριακά σκεύη και gadgets! Aνακαλύψτε δεκάδες εργαλεία μαγειρικής NAVA και κάντε τη ζωή σας εύκολη!

Η κουζίνα είναι η σίγουρα η «καρδιά» κάθε σπιτιού και του δικού σας. Το μέρος που ετοιμάζετε το φαγητό και το απολαμβάνετε με τα αγαπημένα σας άτομα. Εκτός από πολλή αγάπη και τα βασικά υλικά, τα σωστά εργαλεία θα σε βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Βρείτε τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη για την κουζίνα σας εδώ.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!