×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

#MenoumeSpiti με NAVA: 2 έξυπνες, δημιουργικές και εντελώς νηστίσιμες συνταγές λίγο πριν το Πάσχα

nava
#MenoumeSpiti με NAVA: 2 έξυπνες, δημιουργικές και εντελώς νηστίσιμες συνταγές λίγο πριν το Πάσχα

Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο για αυτό το Πάσχα: «Μένουμε σπίτι: δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων», όμως δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να περιορίζει την αγάπη και τη δημιουργικότητα μας. Αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε θα γιορτάσουμε τα ήθη και τα έθιμα όπως τα γιορτάζαμε κάθε χρόνο -ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε!

Μέχρι λοιπόν την ημέρα που όλη η οικογένεια θα καθίσει γύρω από το τραπέζι για να απολαύσει την αγαπημένη μαγειρίτσα μεσολαβούν 2 ολόκληρες ημέρες. Ακολουθούν 2 λαχταριστές νηστίσιμες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας, για κάθε ημέρα.
Πηγή συνταγής: cookpad.com

1. Νηστίσιμη συνταγή: Βελουτέ Χορτόσουπα
Οι σούπες έχουν μεγάλη διατροφική αξία, η οποία φυσικά εξαρτάται από τα συστατικά τους! Η κατανάλωση χορτόσουπας βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αφού δεν έχει πολλές θερμίδες και η βρώση της προωθεί το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης, οι φυτικές ίνες των διαφόρων λαχανικών που περιέχονται σε αυτή τη σούπα μας χορταίνουν γρηγορότερα και μας χαρίζουν ευεξία και θετική διάθεση. Δεν είναι τυχαίο πως από επιστημονικές μελέτες έχει αποδειχθεί πως τα άτομα που συνηθίζουν να καταναλώνουν σούπες τείνουν να έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη σούπα γεμάτη φρέσκα εποχιακά λαχανικά για όσους κάνουν νηστεία αλλά και για αυτούς που αγαπούν το νόστιμο φαγητό. 

Υλικά συνταγής Βελουτέ χορτόσουπα

2-3 σέσκουλα (ή λαχανίδες)
2 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμυδάκια
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ώριμη
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1-2 ματσάκια μαϊντανό
Λίγο σέλινο
4-5 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίστε όλα τα λαχανικά και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Βράστε για 30’ σε μεγάλη κατσαρόλα (σας προτείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι-σουρωτήρι "Nature" και αντικολλητική επίστρωση stone), με το λάδι τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, μέχρι τα λαχανικά σας να μαλακώσουν καλά. Περάστε από μπλέντερ (δείτε τον πολυκόπτη 2 ταχυτήτων) για να δώσετε την επιθυμητή βελουτέ υφή.
Συνεχίστε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί και ρίξτε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.

Πηγή συνταγής: mothersblog.gr

2. Νηστίσιμη συνταγή: Σουβλάκια μανιταριών με σκόρδο και βαλσάμικο
Υπάρχει ένα ρητό για τα μανιτάρια: «Νόστιμα σαν κρέας, υγιεινά σαν λαχανικά» και εμείς θα προσθέσουμε και το «πανεύκολα στην παρασκευή τους», καθώς τα μανιτάρια είναι ένα υλικό με το οποίο ό,τι και να φτιάξετε θα βγει εξαιρετικά νόστιμο, χωρίς επιπλέον κόπο.

Υλικά συνταγής για σουβλάκι μανιταριών

1 κιλό λευκά μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
2 κ.τ.σ ξύδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
1 κ.τ.σ soy sauce

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάξτε τη μαρινάδα σας. Ψιλοκόψτε το σκόρδο με τη βοήθεια της πρέσας σκόρδου “Acer” και βάλτε το σε ένα μπολ (ανακαλύψτε μεγάλη ποικιλία σε μπολ εδώ). Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ξύδι βαλσάμικο, τη soy sauce, το θυμάρι, το πιπέρι.

Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση με τη βοήθεια μιας επιφάνειας κοπής και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας. Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα (σας προτείνουμε τη γκριλιέρα «Terrestrial») ή στη σχάρα σε κάρβουνα!
Ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στο τέλος πασπαλίστε με  φρέσκο μαϊντανό και είστε έτοιμοι!

Υπέροχες και εύκολες συνταγές για όσους νηστεύουν ή για αυτούς που έχουν επιλέξει οι διατροφικές τους συνήθειες να περικλείουν κυρίως φυτικές πρωτεϊνες και όχι ζωικές.

Η ζωή συνεχίζεται, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες αυτής της περιόδου με υπομονή και όσο περισσότερη θετική διάθεση έχουμε, δημιουργώντας στην κουζίνα αλλά και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού μας.

Η NAVA στηρίζει το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» με έναν γευστικό τρόπο και σας προσκαλεί να βρείτε στο blog της μοναδικές συνταγές, συμβουλές και ιδέες που θα κάνουν την παραμονή σας στο σπίτι πιο ευχάριστη και δημιουργική. Δείτε τις συνταγές σε μορφή βίντεο εδώ.

Ανακαλύψτε είδη ζαχαροπλαστικής έως -53% αλλά και ειδικές προσφορές έως -62% σε όλα τα είδη και σκεύη μαγειρικής στο www.navaideas.gr

Πολλές ευχές για ένα Καλό Πάσχα!



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!