×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κεραμικά VS Αντικολλητικά σκεύη: η μεγάλη μάχη!

nava


Μαγειρεύεις και θέλεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Για αυτό έχεις γεμίσει τη κουζίνα σου από μαγειρικά σκεύη κάθε είδους αλλά δεν ξέρεις ποιο είναι το πιο υγιεινό ή πώς χρησιμοποιούνται σωστά; Έχεις ακούσει ότι τα κεραμικά σκεύη είναι πιο υγιεινά σε σχέση με τα αντικολλητικά καθώς στα τελευταία υπάρχουν τοξικές ουσίες που μεταφέρονται στο φαγητό κατά την ώρα του μαγειρέματος. Ποια είναι πραγματικά η αλήθεια; Υπάρχει όντως κάποιος κίνδυνος για την υγεία σου και ποιο σκεύος πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με την ανάγκη σου;

Τι κάνει ένα σκεύος αντικολλητικό;

Πριν προχωρήσουμε στη σύγκριση των δυο σκευών είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η αντικολλητική επίστρωση ενός σκεύους. Τα κανονικά μεταλλικά σκεύη, αυτά δηλαδή που κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι, έχουν μικροσκοπικούς πόρους στην επιφάνειά τους που όταν θερμαίνονται συστέλλονται κάνοντας το φαγητό να κολλήσει. Για αυτό κι όταν μαγειρεύουμε σε μεταλλικά σκεύη, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε λάδι ή βούτυρο ώστε να γεμίσουν αυτοί οι πόροι και να εμποδίσουμε το φαγητό να κολλήσει. 

Η κεραμική ή αντικολλητική επίστρωση στα σκεύη δρα ακριβώς όπως το λάδι ή το βούτυρο αντίστοιχα. Οι πόροι των αντικολλητικών σκευών διαφέρουν από των υπολοίπων σκευών αφού είναι ειδικά κατασκευασμένοι ώστε να αποτρέπουν το φαγητό από το να κολλήσει στον πάτο. 

[ i ] Η αντικολλητική σύσταση εφευρέθηκε το 1930 από τη χημική εταιρεία Chemours και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως αντικολλητική επιφάνεια μαγειρέματος στη δεκαετία του 1960. Ο λόγος για την ουσία PTFE η οποία έκτοτε μας έχει λύσει τα χέρια!

Κεραμικά Σκεύη: τα Υπέρ + τα Κατά

Τα κεραμικά σκεύη συγκεντρώνουν τόσο πλεονεκτήματα όσο και κάποια μικρά… μειονεκτήματα. Το βασικό πλεονέκτημά τους σε σχέση με τα σκεύη με αντικολλητική επίστρωση είναι ότι αντέχουν περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου. Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα...

Προσιτή τιμή: Τα κεραμικά σκεύη είναι συνήθως πιο ακριβά σε σχέση με τα σκεύη που διαθέτουν αντικολλητική επίστρωση.

Ανθεκτικότητα: Η κεραμική επίστρωση είναι πιο ανθεκτική σε σύγκριση με την αντικολλητική. 

Ασφάλεια: Τα κεραμικά σκεύη δεν είναι κατασκευασμένα από ανόργανα υλικά και δεν περιέχουν μέταλλα ή τοξικές χημικές ουσίες.

Καθαρισμός: Τα σκεύη με κεραμική επίστρωση καθαρίζονται εύκολα χάρη στη μη πορώδη επιφάνεια, ιδίως αν καθαριστούν ακριβώς μετά το μαγείρεμα. Εάν το φαγητό κρυώσει, υπάρχει κίνδυνος να φθαρεί η επιφάνεια του σκεύους κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Ποιότητα μαγειρέματος: Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε λάδια σε κεραμικό ταψί, καθώς μπορούν να καταστρέψουν τις αντικολλητικές ιδιότητες του σκεύους.

Απόδοση: Η κεραμική επίστρωση έχει καλύτερη συγκράτηση θερμότητας σε σύγκριση με την τυπική αντικολλητική επίστρωση. Μπορεί να θερμαίνονται αργά αλλά διατηρούν τη θερμοκρασία του φαγητού για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τα κεραμικά σκεύη της NAVA ξεχωρίζουν λόγω της οικολογικής τους κατασκευής καθώς κατασκευάζονται και συσκευάζονται από υλικά που ανακυκλώνονται ενώ παράλληλα παράγονται με τρόπο που μειώνει την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα. Δεν περιέχουν PTFE και PFOA και είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες (έως 300° C).

Υψηλής ποιότητας κεραμικά σκεύη Terrestrial 

Αντικολλητικά Σκεύη: τα Υπέρ + τα Κατά

Τα αντικολλητικά σκεύη είναι πιο οικονομικά, πιο μοντέρνα και πιο ελαφριά από ένα κεραμικό σκεύος!

Προσιτή τιμή: Τα αντικολλητικά σκεύη συνήθως έχουν πιο προσιτή τιμή σε σύγκριση με κάποιο κεραμικό σκεύος.

Ανθεκτικότητα: Η αντικολλητική επίστρωση δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο η κεραμική. 

Ασφάλεια: Όταν το αντικολλητικό σκεύος αρχίζει να φθείρεται, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκθεσης του φαγητού σε τοξικές χημικές ουσίες. Για αυτό τον λόγο είναι καλό να μην χρησιμοποιούμε το σκεύος σε υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμότητα αυξάνει τον κίνδυνο έκπλυσης τοξικών χημικών ουσιών ή μετάλλων στα τρόφιμα. Όταν το σκεύος αρχίζει να φθείρεται, είναι σίγουρα η ώρα για μια νέα αγορά!

Καθαρισμός: Καθαρίζονται εξίσου εύκολα!  

Ποιότητα μαγειρέματος: Προσφέρουν εύκολο μαγείρεμα καθώς θερμαίνονται γρήγορα!

Απόδοση: Όπως προείπαμε θερμαίνονται γρήγορα λόγω του υλικού που είναι κατασκευασμένα (αλουμίνιο), έτσι εξοικονομούμε ενέργεια μαγειρεύοντας ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, τα σκεύη αυτά δεν συγκρατούν την θερμότητα όσο ένα κεραμικό σκεύος!

Τα αντικολλητικά σκεύη της NAVA διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένες μη θερμαινόμενες soft touch λαβές ώστε να απολαμβάνουμε ασφαλές κράτημα που σε προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Μεγάλη ποικιλία από αντικολλητικά σκεύη Imperial & Nature

Ποιος κερδίζει τη μάχη: Αντικολλητικά Σκεύη vs Kεραμικά Σκεύη;

Είναι ξεκάθαρα στο χέρι σου να βγάλεις το νικητή της κουζίνας σου. Τα αντικολλητικά σκεύη είναι πάντα μια καλή επιλογή ενώ τα κεραμικά αποτελούν το κλασικό παράδειγμα. Και τα δύο είδη σκευών όμως, εξασφαλίζουν ένα απόλυτα υγιεινό μαγείρεμα με τέλειες γεύσεις. 

Ωστόσο, μπορούμε να σου δώσουμε δύο συμβουλές:

Εάν προτιμάς κάποιο αντικολλητικό σκεύος τότε θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με την υπερθέρμανσή του, ενώ εάν από την άλλη είσαι λάτρης των κεραμικών, τότε σου προτείνουμε περισσότερο το πλύσιμο στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων, καθώς μακροπρόθεσμα μπορεί να καταστραφεί η αντικολλητική τους επιφάνεια.

Άλλωστε στο τέλος, όλα κρίνονται από τη σωστή συντήρηση!

Ανακάλυψε τώρα τα σκεύη με κεραμική ή με αντικολλητική επίστρωση και πραγματοποίησε άμεση παραγγελία.



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!