×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Φτιάξε το πρώτο σου Egg Nog + 2 κλασσικές χριστουγεννιάτικες συνταγές

nava

Είναι Σαββατοκύριακο, περίοδος Χριστουγέννων, το σπίτι μυρίζει ωραία και γιορτινά, η κουζίνα δουλεύει υπερωρίες! Το τραπέζι είναι στρωμένο με τα κατάλληλα πιάτα, πιρούνια, στολισμένο και γιορτινό ενώ ο χώρος σχεδόν έχει γεμίσει από συγγενείς ή φίλους, παιδιά και μεγάλους! Οι γιορτές είναι κάτι παραπάνω από μια εποχή του χρόνου, είναι οικογενειακές στιγμές, είναι αγάπη και είναι υπέροχες αναμνήσεις. Επίσης, οι γιορτές σημαίνουν οικογενειακά δείπνα και πολύ φαγητό, άρα και πολύ μαγείρεμα! Έχετε κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες για αυτό;

Πλέον τα οικογενειακά γεύματα δεν έχουν την μορφή που είχαν παλιά δηλαδή να τρώει όλη μαζί η οικογένεια καθημερινά. Οι διαφορετικοί ρυθμοί ζωής καθιστούν δύσκολο για την οικογένεια να απολαμβάνει όλη μαζί το φαγητό σε καθημερινή βάση, υπάρχουν όμως κάποιες παραδόσεις που δεν αντικαθίστανται εύκολα όπως τα φρέσκα μελομακάρονα και οι αχνιστοί κουραμπιέδες που φέρνουν το άρωμα των Χριστουγέννων σε όλο το σπίτι.

H δική μας πρόταση; Αυτά τα Χριστούγεννα εισάγετε νέες παραδόσεις στο σπιτικό σας και ανανεώστε την γιορτινή ατμόσφαιρα! Φτιάξτε εγκ νογκ και πρωτοτυπήστε κάνοντας όλη την οικογένεια να απορεί… Τι είναι όμως αυτό το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο ποτό, που πρόσφατα έγινε γνωστό στην Ελλάδα;

Λέγεται πως το όνομα είναι ο συνδυασμός δύο λέξεων: το ρούμι το αποκαλούσαν γκρογκ και το νόγκιν ήταν η ξύλινη κούπα που το σέρβιραν οι μπαρμεν της εποχής! Έτσι στην αρχή λεγόταν εγκ εν γκρογκ και στην συνέχεια, εγκ νογκ.

Εγκ νογκ, το ποτό των Χριστουγέννων!

Αυτή εδώ η συνταγή είναι για ένα ποτό τόσο νόστιμο όσο και απολαυστικό, εξαιρετικά γλυκό και ό,τι πρέπει για αυτές τις γιορτινές ημέρες! Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του  και κάποτε αποτελούσε «γιατρικό».

Υλικά συνταγής:

4 αυγά

4 βανίλιες

8 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.γ. ρούμι

2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση Συνταγής:

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, παίρνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε μαζί με 3-4 κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να πήξουν και να πάρουν άσπρο χρώμα.

Προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί! Είναι έτοιμο και το μοιράζουμε σε 4 ποτήρια. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια μαρέγκα. Μοιράζουμε την μαρέγκα μας και στα ποτήρια και τα σερβίρουμε κρύα με ένα καλαμάκι (χαρτινό!) και κανέλα.

Η κλασσική συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα.

Η καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα. Εύκολα και αφράτα, γεμάτα σιρόπι!

Υλικά συνταγής:

Για τη ζύμη:

1 κούπα βούτυρο γάλακτος

1 κούπα νερό

1 κούπα μαργαρίνη

6 κούπες αλεύρι

5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

3 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

Χυμό λεμόνι

Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Θέλουμε ένα μπολ στο οποίο ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη, όλα εκτός από το νερό και το αλεύρι. Τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν και γίνουν αφράτα. Ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα  που θέλουμε και την χαράζουμε με ένα πιρούνι, για να πάρουν την επιθυμητή υφή. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα μας σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 40’ περίπου σε φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Τέλος, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5’. Τέλος, κλείνουμε την φωτιά και καθώς το σιρόπι σιγοβράζει βουτάμε μέσα του τα μελομακάρονα και τα βγάζουμε ένα-ένα με την τρυπητή κουτάλα ή σπάτουλα. Τελική πινελιά, τα πασπαλίζουμε με καρύδια.

Συνταγή για τους πιο εύκολους κουραμπιέδες.

Για κάποιους είναι το νούμερο ένα γλυκό των Χριστουγέννων… Πεντανόστιμοι και λαχταριστοί κουραμπιέδες. Φτιάξτε αυτή την εύκολη συνταγή και ξεκινήστε την απόλαυση!

Υλικά συνταγής:

6 φλ.τσ. αλεύρι

2 φλ.τσ. βούτυρο

1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. κονιάκ

Λίγη βανίλια

Αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής:

Με ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου η ζύμη να γίνει αφράτη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κονιάκ, τη βανίλια και όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει σφιχτή η ζύμη.

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, τα ζυμώνουμε ελαφρά και τα πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει λίγο. Τέλος, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20’! Πριν κρυώσουν, τα κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!