×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Οι 6 βασικοί τρόποι μαγειρικής που οφείλεις να ξέρεις!

nava


Πως προτιμάτε να μαγειρεύετε το φαγητό σας, είστε της… «υγιεινής» και τα θέλετε όλα στον ατμό ή δηλώνετε φαν του γουόκ; Προσπαθείτε να αντισταθείτε στα τηγανητά αλλά τελικά δεν τα καταφέρνετε και καταλήγετε να τηγανίζετε σε εβδομαδιαία βάση ή γκριλ και πάλι γκριλ; Οι επιλογές πολλές, ποιος όμως είναι όμως ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος μαγειρέματος; 

Ανακαλύψτε παρακάτω τους πιο κοινούς τρόπους μαγειρικής και τις δικές μας προτάσεις για τα σκεύη που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στην κουζίνα!


Μαγείρεμα στο τηγάνι 
Γρήγορο φαγητό χωρίς τηγάνι δεν γίνεται! Το τηγάνι (και το γουόκ) είναι σίγουρα ο συντομότερος τρόπος να μαγειρέψουμε τα κρεατικά, το κοτόπουλο και φυσικά τα ψάρια. Σίγουρα δεν είναι ο πιο υγιεινός, όμως η γεύση μας αποζημιώνει. 

Συμβουλή: Όταν μαγειρεύετε μην κάνετε οικονομία στο λάδι, όταν τα τρόφιμα βυθίζονται σε αυτό, δημιουργείται μία κρούστα γύρω τους που εμποδίζει την επιπλέον απορρόφηση λίπους, άρα είναι πιο υγιεινός τρόπος τηγανίσματος!


Μαγείρεμα στο γουοκ
Το wok ένα πολυχρηστικό μαγειρικό σκεύος που είναι μια νέα μόδα στο σύγχρονο δυτικό κόσμο και καλύπτει την ανάγκη για γρήγορο, εύκολο και υγιεινό μαγείρεμα. Το γουοκ είναι ιδανικό για σοτάρισμα, τηγάνισμα και ψήσιμο αλλά και για μαγείρεμα στον ατμό. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά σε ένα γουοκ είναι η μεγάλη εσωτερική του επιφάνεια, εξαιτίας της μπορεί και διατηρεί την ίδια υψηλή θερμοκρασία σε όλα τα σημεία του. 

Συμβουλή: Μην βάλετε μεγάλη ποσότητα λαδιού ή βουτύρου, δε χρειάζεται!


Μαγείρεμα στο BBQ
Αγαπημένη ασχολία για Σαββατοκύριακα και γιορτές, το μπάρμπεκιου είναι από μόνο του μια δραστηριότητα. Φέρνει την παρέα κοντά ενώ αποτελεί μια διασκεδαστική ασχολία για οικογένειες! Μην ξεχάσετε να μαρινάρετε τα κρέατα σας και είστε έτοιμοι!

Συμβουλή: Μην τοποθετήσετε τις σχάρες κοντά στην φωτιά!


Μαγείρεμα στην κατσαρόλα
Η παλιά κλασσική επιλογή, με μια κατσαρόλα στο σπίτι, ποτέ δε θα μείνουμε πεινασμένοι! Το πρόβλημα με το μαγείρεμα στην κατσαρόλα είναι το αργό ψήσιμο, το οποίο συνήθως χρειάζεται και αρκετό λάδι αλλά και συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει το φαγητό στον πάτο του σκεύους. Παρ’ όλα αυτά επειδή η θερμοκρασία του μαγειρέματος δεν είναι πολύ μεγάλη, το μαγείρεμα στην κατσαρόλα θεωρείται ένας αρκετά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος!

Συμβουλή: Μη βάζετε πολύ λάδι, κρατήστε κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά, για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως αυτήν του να κάψετε το φαγητό σας!


Μαγείρεμα στον φούρνο 
Διαλέγουμε το σκεύος της προτίμησης μας, ταψί, γάστρα, μαντεμένιο τηγάνι και είμαστε έτοιμοι, καθώς ο φούρνος επιτρέπει το ψήσιμο όλων των κρεατικών, ψαρικών και λαχανικών με τη χρήση περιορισμένου λαδιού ή και μηδαμινού, αν επιλέξετε να μαγειρέψετε το φαγητό σας σε λαδόκολλα.

Συμβουλή: Δοκιμάστε να κλείσετε το φαγητό μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να ψηθεί μέσα στο ζουμί του, για να έχετε ένα αποτέλεσμα τύπου mini γάστρα!


Ανακαλύψτε όλα τα σκεύη μαγειρικής NAVA στο www.navaideas.gr



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!