×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ποιο γλυκό αγαπούν παιδιά και μεγάλοι; 2 λαχταριστές συνταγές για κέικ!

nava


Υπάρχουν ορισμένες περιστάσεις στη ζωή μας– όπως τα γενέθλια, αργίες, επετείους - όταν ένα εντυπωσιακό και νόστιμο cake είναι κομβικό μέρος του εορτασμού. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες στιγμές πιο προσωπικές όπως κάποια απογεύματα του Σαββάτου όταν απλά θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας ή / και την οικογένειά σας με κάτι ωραίο και αισθάνεστε ότι το να φτιάξετε ένα κέικ θα ήταν μια ιδανική λύση, πόσο μάλλον όταν μπορείτε να το δημιουργήσετε με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας!

Ακόμα, ίσως σκέφτεστε: “Έχω ήδη μια συνταγή, που πετυχαίνει. Γιατί πρέπει να την αλλάξω;" Οι συνταγές κέικ που ακολουθούν είναι ένας εύκολος τρόπος να εξασκήσετε τις δεξιότητες σας καθώς είναι σχετικά απλές, ενώ σε γεύση… «δεν παίζονται»!

Δοκιμάστε 2 γλυκές συνταγές της αγαπημένης Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για ένα vegan cake σοκολάτα και μια ελαφρώς πειραγμένη παραδοσιακή γιαουρτόπιτα. Ένα σας εγγυόμαστε, από τη στιγμή που θα τα φτιάξετε δε θα μείνουν για πολύ στον πάγκο της κουζίνας!




Vegan Cake χωρίς αβγά και βούτυρο
Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για vegans χωρίς αυγά και βούτυρο. Η συνταγή φαίνεται εύκολη είναι υγιεινό και κυρίως οικονομικό. Ακολουθεί η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
1½ κουτ. σούπας ξίδι
1½ κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. σόδα
1 φλ. νερό
1/2 φλ. κακάο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γραμ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Για το νηστίσιμο γλάσο σοκολάτας
1 /2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ κακάο
1 κ.σ νηστίσιμο βούτυρο
1/4 φλ. νερό

Εκτέλεση
Για το κέικ χωρίς αυγά, βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτετε. Προσοχή! Αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά!
Προσθέτετε το νερό. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύετε το μείγμα σας.
Αδειάζετε το μισό μείγμα σε λαδωμένη, μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
Ψήνετε στον αέρα στους 150 – 160 βαθμούς C για 20 λεπτά τα μικρά φορμάκια και 30 λεπτά τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνετε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά, έπειτα το ξεφορμάρετε και το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα.
Αν θέλετε μεγάλο κέικ, όπως της φωτογραφίας, βάζετε σε στρογγυλή φόρμα για κέικ το μείγμα και ψήνετε στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 55 λεπτά. Να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Ελέγχετε αν ψήθηκε μπήγοντας ένα μαχαίρι στην καρδιά του κι αυτό να βγαίνει καθαρό και στεγνό.  Αφήστε το να σταθεί λίγο στη φόρμα και να σταθεροποιηθεί και μετά το ξεφορμάρετε. Αλλιώς θα σας διαλυθεί. Δεν έχει μέσα υλικά να κρατούν το μείγμα δεμένο.
Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, ψήστε στη μεσαία σχάρα στους 160º C για περίπου 5 λεπτά λιγότερο. Πάντα να ελέγχετε αν ψήθηκε το κέντρο του κέικ, μετά το πέρας του χρόνου ψησίματος.
Βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, σε μια μικρή κατσαρόλα. Κακάο, ζάχαρη, νερό και φυτικό βούτυρο να γίνει παχύ σιρόπι. Μπορείτε να αρωματίσετε το νηστίσιμο γλάσο με βανίλια ή λίγο λικέρ. Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμο. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και περιχύστε σιγά σιγά το κέικ. Αυτό όταν κρυώσει, σταθεροποιείται σαν νηστίσιμο γλάσο.

Γιαουρτόπιτα κέικ
Μπορεί να μη γνωρίζουν πολλοί την ύπαρξης της γιαουρτόπιτας, όμως είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που διαχρονικά αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ανακαλύψτε την «κέικ» εκδοχή της από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής
1½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
5 αυγά
3 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ (κοφτό)
1 λεμόνι (ξύσμα)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
3 βανίλιες
1 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
2 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ
1 φλούδα λεμονιού
λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής
Για την παραδοσιακή γιαουρτόπιτα κέικ με σιρόπι, χτυπάτε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα ξύσματα, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά στο μείγμα. Το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι 24x35εκ. και ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη γιαουρτόπιτα που θα είναι πια χλιαρή. Την κόβετε σε κομμάτια αφότου κρυώσει. Έτοιμη!





Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!