×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Διασκεδάστε στην κουζίνα με τα Παιδιά + 1 Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Αργυρώ

nava


Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσουν τα παιδιά το σπιτικό φαγητό και την υγιεινή διατροφή: αφήστε τα να συμμετέχουν στη διαδικασία της μαγειρικής. Η μαγειρική για ένα παιδί αποτελεί μία δημιουργική διαδικασία, ειδικά για αυτές τις ημέρες που είμαστε όλοι αναγκαστικά πολλές ώρες στο σπίτι. Επιτρέπει την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων, ενώ τα παιδιά που μπαίνουν από μικρά στην κουζίνα και μαθαίνουν πως παρασκευάζονται αυτά που τρώνε είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και υψηλό δείκτη διατροφικής Ιδιοφυΐας!


Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μια συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ψήσε μπισκότα αν θέλεις να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα! Βάλτε τα παιδιά να κόψουν τα gingerbread cookies σε αστεράκια, ανθρωπάκια κτλ και να τα διακοσμήσουν μαζί σας! Μπορείτε ακόμα να στολίσετε το δέντρο σας με αυτά

Υλικά Συνταγής
150 γρ. μαλακό βούτυρο
3/4 καστανή ή μαύρη ζάχαρη
3/4 φλ. μελάσα (ή πυκνό πετιμέζι)
2 πρέζες αλάτι
1½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1½ κ.γλ. κοφτό κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
ξύσμα από1 μέτριο πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 μεγάλο αυγό (σε θερμ. δωμ.)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
3½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση
Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα (gingerbread cookies) με γλάσο και μελάσα, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μελάσα ή το πετιμέζι, το αλάτι, το ξύσμα και το τζίντζερ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό το μείγμα.
Προσθέτουμε το αυγό και με αναδευτήρα αυγών ή σύρμα χτυπάμε τα υλικά για 1-2′ να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή άλλα να πλάθεται. Δεν πειράζει αν κολλάει λίγο στα χέρια. Όταν παγώσει και θα γίνει μια χαρά.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο σε κάθε κομμάτι ζύμης σαν χοντρό φύλλο. Τυλίγουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα. Η ζύμη πρέπει να παγώσει πολύ καλά, αλλιώς θα σας δυσκολέψει στο άνοιγμα του φύλλου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 λαμαρίνες.
Αφού παγώσει καλά η ζύμη ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Όσο πιο παχύ το φύλλο τόσο πιο μαλάκα θα βγουν τα μπισκότα στο κέντρο τους.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε τη ζύμη και με αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε το φύλλο να γίνει λεπτό.  Μπορούμε αντί για αλεύρι να χρησιμοποιήσουμε άχνη ζάχαρη ή να ανοίξουμε το φύλλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.


Κόψτε την κρύα ζύμη σε μπισκότα με διάφορα κουπ πατ που βουτάτε κάθε φορά που κόβετε, μέσα σε αλεύρι. Να κόβετε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα κοντά κοντά, ώστε να μην έχετε περισσεύματα ζύμης χαμένα.
Ψήνουμε τα gingerbread cookies γύρω στα 10′ περίπου, ανάλογα με το πάχος που έχουμε δώσει. Όταν αρχίσουν να σκουραίνουν οι άκρες στο 10′ είναι έτοιμα.
Αφήστε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα να κρυώσουν τελείως.  Διακοσμήσετε τα με κορνέ και γαρνιτούρα/frosting για πιο γιορτινό αποτέλεσμα ή με σοκολάτα που λιώσατε σε μπεν μαρί.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την κλασσική επιλογή των μπισκότων μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι που αρέσει στα παιδιά σε υγιεινή εκδοχή, όπως μπάρες δημητριακών, υγιεινά χάμπουργκερ κ.α Σχεδιάστε μαζί το πρόγραμμα της εβδομάδας και αποφασίστε μαζί τι φαγητά θα φάτε!  
Οι παραπάνω ιδέες θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε τα παιδιά και να μπείτε μαζί στην κουζίνα για μαγειρική, αξιοποιώντας το χρόνο σας στο σπίτι δημιουργικά! 



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!