×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

5 υγιεινά «mocktails» για μετά τις γιορτές

nava

Oι γιορτές του Πάσχα μόλις τελείωσαν και τα φουσκωμένα στομάχια μιλούν από μόνα τους. Ακόμη μια φορά το αλκοόλ και το παραπανίσιο φαγητό πρωταγωνίστησαν στα πασχαλινά τραπέζια, ενώ η ανάγκη για μια αποτοξίνωση είναι πιο μεγάλη από ποτέ! Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Ανακαλύψτε τα mocktails, την υγιεινή εναλλακτική των αγαπημένων cocktails!

Τι είναι το mocktail; Βασικά, ένα mocktail είναι μια μη αλκοολούχα εκδοχή ενός κοκτέιλ. Αλλά πραγματικά είναι διασκεδαστικά ποτά που θα μπορούσε να απολαύσει όλη η οικογένεια, ειδικά μετά τις γιορτές, που φαγητό και ποτό είχαν την τιμητική τους.  Μερικά βασίζονται σε συνταγές κοκτέιλ, άλλα είναι φρουτώδη παρασκευάσματα και άλλα είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένα. Αυτά τα mocktails είναι ιδανικά για όταν σερβίρετε παιδιά και ενήλικες και πολλά από αυτά θα ήταν ιδανικά για baby shower ή πάρτι γενεθλίων. Aκολουθούν μερικές πρωτότυπες προτάσεις για αυτήν την Άνοιξη!

Cranberry/Pink spritz

Γεμίστε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο και πρόσθεσε 200 ml χυμό cranberry (ή pink grapefruit), μαζί με τον χυμό ενός lime. Από πάνω τους ρίξτε 50ml σόδα, που θα δώσουν την αίσθηση ενός σαμπανιζέ ποτού, και μία φέτα πορτοκάλι, grapefruit ή λεμόνι για γαρνίρισμα.

Virgin Sangria

H μη αλκοολούχα εκδοχή της σανγκριάς είναι ακόμη πιο ελαφριά από την απλή σανγκριά, η ιδανική επιλογή για κάθε ώρα! Πάρτε μία κανάτα και ρίξτε μέσα 750ml κρασί χωρίς αλκοόλ, ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι, ένα lime κομμένα σε φέτες και μία κούπα κρύο χυμό πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και βάλτε την κανάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες. Προσθέστε πάγο, 1/2 ποτήρι σόδα και είστε έτοιμοι!

Virgin Frozen Margaritas

Λίγο ξινή και λίγο γλυκιά, αυτές οι Virgin Frozen Margaritas φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι εξαιρετικά γευστικές για όλη την οικογένεια! Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο. Τρίψτε την άκρη των 4 ποτηριών με το λάιμ και μετά βυθίστε τα χείλη στη χοντρή ζάχαρη.

Συνδυάστε το χυμό lime, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό γκρέιπφρουτ και τα παγάκια σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε. Ρίξτε στα ποτήρια με μπόλικο θρυμματισμένο πάγο και σερβίρετε.

Cucumber Limeade

Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο. Τρίψτε την άκρη των 4 ποτηριών με τη σφήνα λάιμ και μετά βυθίστε τα χείλη στη χοντρή ζάχαρη.

Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε τα φύλλα μέντας. Αφήστε να καθίσει για 30 λεπτά.

Σουρώνετε το σιρόπι λάιμ μέσα από ένα κόσκινο και ανακατεύετε με το χυμό λάιμ και το αγγούρι. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, προσθέστε το ανθρακούχο νερό. Σερβίρετε πάνω από πολύ πάγο!

Νοjito ή αλλιώς virgin Mojito

Το κοκτέιλ Mojito είναι ένα παραδοσιακό Κουβανέζικο κοκτέιλ, ίσως το πιο δημοφιλές cocktail παγκοσμίως! Σε ένα ειδικό ποτήρι για κοκτέιλ πατάτε με το γουδοχέρι τα λάϊμ τη ζάχαρη και το δυόσμο. Γεμίζετε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, προσθέτετε τη σόδα, χυμό lime και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με μια κορυφή από δυόσμο (4-5 φυλλαράκια με το κορμό). Το αγαπημένο nojito είναι έτοιμο και χωρίς ίχνος αλκοόλ!

Kαλή απόλαυση!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!