Σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους από την Αθηνά Λοϊζίδου

Απολαυστική και πανεύκολη σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους. Νόστιμο φαγητό που είναι πραγματικά γευστικό και πολύ καλό για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας!

Σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους από την Αθηνά Λοϊζίδου


Σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους από την Αθηνά Λοϊζίδου

Υλικά συνταγής

Για να ψήσουμε την κολοκύθα:

900 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Για τη σούπα:

10 γρ. ελαιόλαδο 

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο

700 γρ. νερό

1 κύβος ζωμού λαχανικών

Αλάτι - πιπέρι

100 γρ. γάλα καρύδας

Για το στήσιμο:

½ καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

½ καυτή πράσινη πιπέρι χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

Κολοκυθόσποροι




Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε την κολοκύθα για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

3. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ψητή κολοκύθα και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, τον ζωμό, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

4. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστή με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τους σπόρους κολοκύθας.