Παγωτό peanut fudge και καφέ χωρίς παγωτομηχανή από την Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα παγωτό με γεύση καφέ και φυστικοβούτυρο, εύκολο να προετοιμαστεί, χωρίς καθόλου αβγά και χωρίς πολύπλοκη μηχανή παγωτού που είναι πραγματικά απολαυστικό!

Παγωτό peanut fudge και καφέ χωρίς παγωτομηχανή από την Αθηνά Λοϊζίδου


Παγωτό peanut fudge και καφέ χωρίς παγωτομηχανή από την Αθηνά Λοϊζίδου

Υλικά συνταγής

500 γρ. φυτική κρέμα 23% λιπαρά 

3 κ.σ. στιγμιαίος καφές

400 γρ. (1 κονσέρβα) ζαχαρούχο γάλα

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

30 γρ. λικέρ σοκολάτας

1 κ.γ. αλάτι


Για το peanut fudge sauce:

90 γρ. φυτική κρέμα 23% λιπαρά 

50 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια

50 γρ. φιστικοβούτυρο

30 γρ. golden syrup

λίγο αλάτι 



Εκτέλεση συνταγής

1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα και τον στιγμιαίο καφέ, περίπου 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λικέρ, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, περίπου 2 λεπτά.

2. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα για τη σάλτσα (peanut fudge sauce) και τη ζεσταίνουμε. Μόλις η κρέμα ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το golden syrup και το αλάτι. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

3. Μεταφέρουμε το παγωτό σε ταψί 23x12 εκ. Προσθέτουμε τη σάλτσα fudge και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με μια οδοντογλυφίδα ώστε να αναμειχθούν τα μείγματα. Παγώνουμε το παγωτό μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον 6 ώρες.

4. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια σερβίρουμε σε μπάλες χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού!