×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Χριστουγεννιάτικο κέικ Gingerbread - Keep cooking by Argiro Barbarigou

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

- 200 γραµ. βούτυρο μαλακό

- 200 γραµ. ζάχαρη

- 200 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό

- 3 μεγάλα ή 4 μικρά αυγά

- 50 γραμ. χυμός πορτοκάλι ή μισό μισό με κονιάκ

- 300 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 1 κ.γλ μπέικιν

- 1 κ.γλ σόδα μαγειρική

- 1 βανίλια

- 1 πρέζα αλάτι

- 2 κ.γλ. gingerbread (μείγμα μπαχαρικών)

- ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

- 50 γραμ. ψιλοκομμένο φρουί γκλασέ

Για το μείγμα μπαχαρικών gingerbread

- 1 3/4 κ.γλ. κανέλα

- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

- 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο

- 1/4 κ.γλ. κάρδαμο

- 1/4 κ.γλ. τζίντζερ


Εκτέλεση συνταγής

Για το χριστουγεννιάτικο κέικ gingerbread, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα κατά προτίμηση 21Χ10 εκατοστά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ºC στις αντιστάσεις.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3-4΄μέχρι να κρεμώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει βελούδινο.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα να τα πίνει το μείγμα κάθε φορά. Προσθέτουμε το αλάτι τη βανίλια και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Τέλος, προσθέτουμε τα φρουι γκλασέ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ στη φόρμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα.

Αφού ψηθεί το χριστουγεννιάτικο κέικ το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά. Μετά ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει τελείως, το γαρνίρουμε με γλάσο ή το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Μυστικά για τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ gingerbread

Η γεύση gingerbread μας τρελαίνει όλους γιατί είναι σαν να γεύεσαι τα Χριστούγεννα σε μια μπουκιά. Και δεν είναι μακριά, αυτή η γεύση gingerbread που μας έχει πάρει το μυαλό, από μια πιο εμπλουτισμένη με αρώματα κάρδαμο και τζίντζερ φανουρόπιτα, με αυγά και βούτυρο, ή ένα πειραγμένο μελομακάρονο! Το χριστουγεννιάτικο κέικ που θα σας πάρει το μυαλό.

-Για να γίνει αφράτο το χριστουγεννιάτικο κέικ, από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα, γιατί αντί για αφράτο, θα μας βγει ελαστικό και σφιχτό.

-Η φόρμα του κέικ πρέπει πάντα να γεμίζει κατά τα 3/4 με μείγμα κέικ.

-Τα κ.γλ όταν μετράτε τα μπαχαρικά, πρέπει να είναι κοφτά και όχι βουνό.

-Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, ρυθμίστε το φούρνο στους 160 ºC και ψήστε στη μεσαία σχάρα.

–Δε βγάζουμε το κέικ από το φούρνο αν δεν ελέγξουμε αν ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο του.

-Αφήστε το κέικ να σταθεί για 10′ στην φόρμα και μετά ξεφορμάρετέ το σε σχάρα να στεγνώσει.

-Εναλλακτικά αντί για γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βανίλια υποβρύχιο, που έχετε ζεστάνει σε μπεν μαρι και όσο είναι ρευστή περιχύνετε το κέικ.

-Καλύψτε με γλάσο το κέικ gingerbread, αφού κρυώσει τελείως.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!