Info
2 μεγάλες σταβλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες με πάχος 3 εκατοστά (κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ρόκα (μικρά φύλλα)
1. Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Στο μικρό πολυκόπτη βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.
2. Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο. Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.
3. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
4. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε medium-rare. Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά. Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου ¾ του εκατοστού.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.